Annelere öğrenciler morali!

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerinin direnişi düzenlenen yarışma için "Anne yüreği kazanacak" temasıyla resim, deneme ve şiire yansıtılacak.

Haberler 13.04.2021 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakanlnca çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 588 gündür HDP il binas önünde oturma eylemi yapan anneler için bir yarma düzenlendi.

Eitim Bir-Sen ube Bakan Ramazan Tekdemir gazetecilere yapt açklamada, evlat nöbetinde bekleyiini sürdüren Diyarbakr annelerinin mücadelesine bandan beri destek olduklarn söyledi.

Hacire anne ile balayan hakl eyleme her frsatta katk sunmaya gayret ettiklerini anlatan Tekdemir, bütün içeriiyle insani, her yönüyle vicdani bu eylemin mutlaka karlk bulacana ve ailelerin evlatlarna kavuacana inançlarnn tam olduunu belirtti.

ANNELERN EYLEM RLERE YANSITILICAK

Tekdemir, terörün zeminini yok edecek en önemli vastann bu annelerin gözya olacana yürekten inandklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

Bu yüzden de yarmamzn temasn Anne yürei kazanacak olarak belirledik. Evlat hasretiyle yanp tutuan, tek gayeleri evlatlar olan Diyarbakr annelerinin mücadelesini anlamak, anlatmak, daha iyi tasvir etmek düüncesiyle bir yarma balatyoruz.

Ortaokul örencilerimiz arasnda resim, liselerde iir ve öretmenler arasnda ise deneme yarmas düzenliyoruz.

Yarmayla annelerimizin sesine ses, soluuna nefes olmak ümidiyle bu sesi körpe dimalardan kutlu belagatlerden çkacak inciler ve mercanlar ile büyütmek niyetindeyiz. Amacmz, çocuklar terör örgütü tarafndan kandrlan ve alkonulan anneler ile ilgili farkndal ve duyarll artrmak, evlat hasretinin bir annenin yüreine düürdüü acya tercüman olmak.

Ana Sayfaya Git