Annelerimiz çoğalıyor!

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 549´uncu günde de sürüyor.

Haberler 05.03.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde sürdürdüü evlat nöbetine iki aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 549uncu gününde sürüyor.

Siirtten 14 yandayken kaçrlan olu Zahir için gelen Halime Baal ile Hakkariden 2014te 16 yandayken kaçrlan ablas Aye Akta için gelen Ercan Akta da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Baal, Kürtçe yapt açklamada, olunun 14 yanda terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyledi.

PKK kahrolsun. diyen Baal, öyle konutu:

Ben cierim için buradaym. Cierim parçaland. Olum için olmasayd Siirtten buraya kadar yoluma altn dökseler yine gelmezdim. HDP de PKK da kim sebepse evladm onlardan istiyorum. Soruna kadar buradaym. Olum evine dön.

PKKLI TERÖRSTLER DDET UYGULADI

Kardei Zahir için annesiyle eyleme katlan Yenal Baal da kaçrlan kardeinin peine dütükleri için PKKl teröristler tarafndan darp edildiklerini belirtti.

çocuumuzu istediimiz için bizi darp ettiler, iddet uyguladlar. Bir daha kardeimden haber alamadk. Eylem yapan ailelerin çocuklarndan gelenler olduunu gördük. Biz de onlara katlmak istedik. HDPden kardeimizi istiyoruz. ifadelerini kullanan Baal, kardei için sonuna kadar eylemi sürdüreceklerini aktard.

GELSN DEVLETMZE TESLM OLSUN

Ercan Akta ise ablasndan yllardr haber alamadklarn belirtti.

Ablasnn PKKl teröristler tarafndan kaçrldn anlatan Akta, PKKdan, HDPden ablam istiyoruz. Babam ablamn üzüntüsünden 2017de hayatn kaybetti. ifadesini kulland.

Babasnn, ablasn bulmak için verdii mücadeleyi imdi de kendisinin sürdüreceini aktaran Akta, ablasna güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulundu.

Akta, Devletimiz çok iyi. Gelsin devletimize teslim olsun. Abla, aabeyim askerde sen dadasn, gel teslim ol. Bizimle beraber yaa. diye konutu.

Ana Sayfaya Git