Annelerin direnişi!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 21.04.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 231inci gününe girdi.

OLUMU çOK ÖZLEDM

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için oturma eylemi yapan anne Solmaz Övünç, çocuuna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirterek öyle konutu:

Onlarda biraz vicdan, merhamet varsa olumu verirler. HDPden olumu istiyorum. Olumu çok özledim. Olum dön gel. Gelirsen kurban keseceim, mevlit vereceim. Bu hasret beni bitirdi.

Övünç oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak HDPyi affetmeyeceim. Öbür dünyada onlar bunun hesabn verecek. ki elim HDPlilerin yakasnda olacak. nallah olum gelecek, buradan davullu zurnal çkacam. dedi.

CANIMIZI ALDILAR

Olu Fatih için oturma eylemi yapan baba Abdullah Demir de 5 yldr evladna hasret olduunu aktard. Oluna kavumay ümit ettiini ifade eden Demir, çocuunu almadan eylemini sonlandrmayacan söyledi. Demir, HDPye tepkisini dile getirerek, 231 sene de olsa buradan çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Canmz aldlar. Bu insanlarda (HDP) vicdan, merhamet var m? Buraya siyaset yapmaya gelmedik, canlarmz istiyoruz. Her gün bizim için ölüm. Ne gecemiz ne gündüzümüz ne de düünümüz var. dedi.

Tek isteklerinin evlatlarna kavumak olduunu kaydeden Demir, Canmz getirsinler baka bir ey istemiyoruz. Onlar Allaha havale ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git