Annelerin dramı kitaplaştırıldı!

Evlat nöbetindeki baba Diyarbakır annelerinin yaşadıklarını kitaplaştırdı

Haberler 26.01.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa götürülen olu için HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbetini sürdüren baba evket Altnta, oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerinin yaadklarn kitaplatrd.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 511inci gününde sürüyor.

PKK tarafndan daa götürülen oluna kavuma ümidiyle oturma eylemini sürdüren baba Altnta, aileler olarak çocuklarna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduklarn, HDP önünden ayrlmayacaklarn söyledi.

DRAMLARA KTAPLATIRILDI

Ailelerin yamur, çamur, kar, k demeden sürdürdükleri oturma eyleminde yaadklarn kaleme ald 176 sayfalk bir kitap hazrladn ifade eden Altnta, Buradaki anne ve babalara atlan iftiralar var. çocuklarmz nasl kaçrdklarn somut örnek ve belgelerle aktarmak için bu kitab yazmaya gereksinim duydum. Kitapta çocuklar hangi metotlarla, nasl kandrlyor, anlattm. diye konutu.

Altnta, bu kitapla ülkenin gençleri ile anne ve babalar bir nebze de olsa tehlikelere kar aydnlatmay amaçladn anlatarak kararl mücadelelerini yazd kitapta anlattn belirtti.

Evlat nöbeti tutan anne ve babalarn hedef haline geldiine de kitapta yer verdim. Mücadelemizi brakmayacaz. diyen Altnta, Anne ve babalar evlatlarn almadan gitmemeye kararl. Dadaki çocuklarn, bizleri öldürmekle tehdit ederek kaçmalarnn önüne geçiliyor. ifadelerini kulland.

Altnta, Dünya genelinde kitap 350 sitede yaynlanyor. Kitabm annelerin duygularna tercüman olmak için kaleme aldm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git