Annelerin eyleme sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 08.06.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 280nc gününe girdi.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, çocuuna kavuana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

HDPDEN çOCUUMU STYORUM

Evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan belirten Övünç, öyle konutu:

279 gündür buradayz, 279 yl da geçse olumu almadan gitmeyeceim. HDPden çocuumu istiyorum. Vekiller (HDP milletvekilleri) gelsin burada bize açklama yapsnlar. Eer onlarda biraz Allah korkusu olsa gelip açklama yaparlar. Onlar da Allah korkusu yok.

Evladn çok özlediini aktaran Övünç, Et trnaktan ayrlr m? 5 yldr nelere katlanmadm ki, çocuumun kokusuna hasret kaldm. Baran olum sen Kuran Kerim okuyordun, camiden çkmyordun. Sana ne oldu da HDP seni kandrd? HDP çocuklarmz kandrp, beyinlerini ykyor. Bu artk son bulsun.

40 SENEDR MLLETN CANINI YAKIYORLAR

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren babalardan adin Elhaman da olu Bayram için oturma eylemi yaptn söyledi.

Elhaman, unlar kaydetti:

HDPde biraz vicdan olsayd bu çocuklar daa götürmezdi. HDPyi sevmiyoruz. PKKy istemiyoruz. çocuklarmz götürmeyin. çok istiyorsanz kendi çocuklarnz götürün. Allah hakkmz onlara brakmasn. 40 senedir bu milletin cann yakyorlar. Allah bu milletin hakkn onlara brakmasn.

Ana Sayfaya Git