Annelerin eylemi

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 05.06.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 276. gününe girdi.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, çocuklarna kavuana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan belirten Övünç, 276 gündür buradayz. nallah olum da gelir teslim olur adalete. diye konutu.

Bütün anneleri buraya davet ediyorum. diyen Övünç, unlar kaydetti:

HDP 10-15 yandaki çocuklar daa kandrarak götürüyor. çocuklarn anne ve babalar olarak yaz k demeden burada oturuyoruz. (HDP) Milletvekillerini buraya çaryoruz. Gelsinler burada bize bir açklama yapsnlar. çocuklarmz versinler, onlardan bir ey istemiyoruz. HDP bizden ne istiyor?

Oluna seslenen Övünç, Olum Baran, sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol. Oras senin yerin deil, kandryorlar. Senin yerin anne kucadr. 13 kii geldi teslim oldu. Hiçbiri ceza almad. Arkadalarn da al gel. Neredeysen çk gel. Türkiyeye teslim ol. ifadelerini kulland.

- 5 yldr çocuklarmzn peini brakmadk

Olu Fatih Demir için oturma eylemi yapan Abdullah Demir de çocuklar gelmeden HDP önünden ayrlmayacaklarn belirtti.

Kovid-19 salgnna ramen eylemlerine devam ettiklerini anlatan Demir, öyle konutu:

Eylemimize 276 gündür devam ediyoruz. 5 yldr bu çileyi çekiyorum. 5 yldr çocuklarmzn peini brakmadk. Bunlar (HDP ve PKK) çocuklar bize göstermiyor. Bir insanda merhamet, vicdan olsa göstermez mi? Bizim gücümüz yok ki onlardan çocuklarmz alalm. çünkü onlar vicdanszlar, merhametsizler, din, iman ve adaletleri yok. Kardei kardee vurduruyorlar. nsanlk bu mudur? Adalet bu mudur? çocuklarmz için burada oturduk. 10 yandaki çocuk nasl daa gider ve ona silah verilir? Olum kaç gel, Türk adaletine teslim ol.

Ana Sayfaya Git