Annelerin eylemi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 10.06.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 281inci gününe girdi.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelerek eylem yapan anne Solmaz Övünç, çocuklarna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

PKK kapma gelerek, olumu götürmedi. HDP olumu ald, PKKya teslim etti. Olumu HDPden istiyorum. diyen Övünç, oluna kavumas halinde de dier ailelere destek vermek için oturma eylemine devam edeceini belirtti.

EVLADIMI STYORUM

13 kiinin teslim olarak ailesine kavutuunu dile getiren Övünç, oluna teslim olmas çarsnda bulundu.

Diyarbakrdan 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan Ömer Tokay da çocuunun kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

çocuuna kavumak için eylemi sürdürmekte kararl olduunu anlatan Tokay, 14 yandaki çocuklarn eline silah veriyorlar. Olum gel, adalete teslim ol. 13 arkadan geldi. Anne ve babalaryla bayramlatlar. Bizim bayrammz yok. Sen gelene kadar biz bayram yapamayz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git