Annelerin eylemi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 25.08.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 357. gününe girdi.

Arnn Doubeyazt ilçesinden, 13 yandayken daa kaçrlan olu Emrah için oturma eyleminde yer alan anne Aynur Panay, olundan 10 yldr haber alamadn söyledi.

Panay, HDPden olumu istiyorum. Olum çoband, kandrp götürdüler. Emrah, oradan kaç gel. Oras senin yerin deil, seni kandryorlar. Kurban olaym gel. diye konutu.

PKKl teröristlerin kaçrd olu Müslüm için oturma eylemine katlan baba evket Altnta da terör örgütünün çocuklar kandrdn ve ölüme mahkum ettiini belirtti.

ORASI SENN YERN DEL

Bizler onurluyuz. Onursuz olan onlar. diyen Altnta, Bizler yaamsal hakkmz olan evlatlarmz yanmzda istiyoruz. Bizlere bu oyunu oynamaktan vazgeçsinler. Kürt halkn, bu zulmü, bu oyunu oynamaktan vazgeçsinler. çocuklarmz onlar kaçryor. ifadelerini kulland.

çocuklarn terör örgütünün elinden kurtarmak için mücadele ettiklerini dile getiren Altnta, unlar söyledi:

çok büyük bir oyun var. Bizler bu oyunun parças deiliz. Bu oyunu bozmak için burada oturuyoruz. Bizim canlarmz yanm. Biz burada hakl bir mücadelenin peindeyiz. çocuklarmza sahip çkalm. Kürt hakk diye diye kanmz emdiler.

Ana Sayfaya Git