Annelerin eylemi!

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Haberler 21.09.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 384. gününe girdi.

Daa kaçrlan kz Ceylan Tekin için Bursadan gelerek eyleme katlan Türkan Mutlu, bedenen ve ruhen çok yorulduklarn, Allahtan aldklar güçle eyleme devam ettiklerini söyledi.

Mutlu, her gelen evladn kendileri için umut olduunu belirterek, nallah, çocuumu alp gideceim. ifadelerini kulland.

HDPlilerin kendi çocuklaryla ilgili bilgilerinin olmad iddiasnda bulunduklarn anmsatan Mutlu, öyle konutu:

EYLEM KARARLILII

Benim çocuum ie gitti, daha gelmedi. Cebinde be kuru para yoktu. çalt yerden para almamt. Peki bu çocuk nasl elini kolunu sallayarak daa gidiyor? Ben yüz sene de burada kalsam, HDPden bir ey beklemiyorum çünkü HDPye kalsa bizi bir gün burada tutmaz. Gerçekten artk vicdana gelin, bizi görün artk bizi dile getirin. Ben bu çadr burada iken evimde duramyorum. Her saniye bir umutla Acaba bir haber gelecek mi? diye bekliyorum.

6 yl önce stanbuldan 14 yanda kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise canlar olan çocuklarn istemek için HDP il binas önünde beklediklerini aktard.

Bingöl, unlar kaydetti:

Ben geliyorum 3 ay bekliyorum. Gidiyorum, yerime eim geliyor. Sürekli deitiriyoruz. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Bunu herkes bilsin. Allah canm almad sürece ben çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. Tuncay olum, eer beni duyuyorsan görüyorsan kaç Türk askerine teslim ol.

Ana Sayfaya Git