Annelerin eylemi!

Diyarbakır anneleri, tam kapanma nedeniyle oturma eylemini otelde sürdürdü

Haberler 01.05.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda tam kapanma uygulamas dolaysyla kaldklar otelde devam etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 606nc gününde sürüyor.

Anne ve babalar, çileri Bakanlnn yaymlad genelgeyle dün saat 19.00da balayan ve 17 Mays Pazartesi günü saat 05.00e kadar uygulanacak sokaa çkma kstlamas dolaysyla bulunduklar otelde eylemlerini sürdürdü.

EVLATLARIMIZI BEKLYORUZ

Anne Ayegül Biçer, gazetecilere yapt açklamada, anne ve babalar olarak eylemlerinde kararl olduklarn söyledi.

17 günlük tam kapanma süreci balad. Bu bizi etkilemiyor çünkü yaz, k ve salgn demeden mücadele ettik. Eylemimizi evlerimizde, otelde sürdürüyoruz. 606 gündür Diyarbakr HDP il binas önünde feryat figan eden bu anne ve babalar HDP görmedi, görmezden geldi. diyen Biçer, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Eylemini sürdüren baba Süleyman Aydn da anne ve babalar olarak ylmayacaklarn ve evlat mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, öyle konutu:

Devletimizden Allah raz olsun, zalimlerin elinden 25. evladmz kurtardlar. Hepimiz için büyük bir umut oldu, çok sevindik. Sanki bizim evladmz gelmi gibi oldu. HDPnin iç yüzünü tüm Türkiyeye gösterdik, göstermeye de devam edeceiz. HDP, terör örgütüne destek veren bir partidir. nallah HDP kapanr çünkü HDP kapanmadkça Kandilin yolu da kapanmayacaktr.

Ana Sayfaya Git