Annelerin eylemi!

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor

Haberler 08.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 644üncü gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayegül Biçer, olu Mustafaya yaklak 3 yldr hasret olduunu söyledi.

Biçer olunun yolunu gözlediklerini dile getirerek, olunu almadan oturma eyleminden ayrlmayacan belirtti.

yi bilsinler ki evlatlarmz PKK terör örgütünün pençesinden koparp, almadan buradan kalkmayacaz. Tek yürek tek ses olmuuz. Kimse bizi durduramaz. Kimseden bir ey istemiyoruz. diyen Biçer, haklar olan evlatlarn istediklerini aktard.

Biçer, HDP ve PKKya tepkisini dile getirerek, HDP çocuklarmz çalp, PKKya vermitir. Bu anneler ve babalar sonuna kadar kararl. Evlatlarmz almadan, kalkmayacaz. ifadelerini kulland.

Evladna seslenen Biçer, güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

- Gel, güvenlik güçlerine teslim ol

10 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu için eylem yapan baba Ömer Tokay da evladna kavuana kadar nöbeti sürdüreceini ifade etti.

Tokay, HDP çocuumu götürüp, PKKya teslim etti. HDP ve PKKdan çocuumu istiyorum. çocuum gelene kadar eylemi sürdüreceim. diye konutu.

Evladna çarda bulunan Tokay, Olum yaklak 25 arkadan gelip, teslim oldu, anne ve babalarna kavutu. Sen de gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Annen hasta, kardelerin seni çok özledi. Gel, adalete teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git