Annelerin eylemi!

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 778. gününde devam ediyor. Direnişteki aileler Diyarbakır’a bir açılış için gelen CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, CHP’nin PKK ile arasına mesafe koymadığını iddia etti.

Haberler 20.10.2021 - 05:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 778. gününde de sürüyor. Diyarbakrda 5 Mays 2019da terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 3 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek 778 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begda, Diyarbakra bir açl için gelen CHPli stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunu kendilerini ziyaret etmedii için knad. Begda, 2 yldr biz buradayz, bütün dünya geldi ne yazk ki CHP ve Y Parti gelmedi bizi görmemezlikten geldi. mamolu geçen ylda geldi, fidan dikti bize gelmedi. mamolu PKKnn saflarnda duruyor, bu annelerin yannda durmad. Bu diktii fidanlar hiçbir zaman yeermez, çünkü bizim fidanlarmz getirmediler. Bunlarda vicdan ve merhamet varsa bu aileleri görmemezlikten gelmezler. Ben herkesi vicdana davet ediyorum mamolu bu ite PKKnn yannda duruyor dedi.

CHPNN TEMEL NEFRET EDYOR

Olu Mehmet için balatt eylemi sürdüren anne Sariye Tokay, mamolu ve CHPnin temeli birdir, temelleri HDP ve PKKdr, biz onlar nefretle knyoruz, Diyarbakra gelip anneleri görmemezlikten geldiler. Onlar nefretle knayarak HDPye de sesleniyorum çocuklarm almadan buradan kalkmayacaz diye konutu.

GELSEYD ONU YEMEZDK

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2013te daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için eyleme katlan Esmer Koç, mamolu, Diyarbakra geldi ama bizim ziyaretlerimiz gelmedi. mamolu da baba, evlat sahibidir. Onlara yazklar olsun gelseydi, bizim ziyaretimizi yapsayd, ne olacakt gelseydi, onu yemezdik eklinde konutu.

6 yl önce 20 yandayken kaçrlan oullar Doan için Sur ilçesinden gelen Hac Güger ise mamolunun Diyarbakrdaki ziyaretinde HDP yandalaryla gezi düzenlediini, aileleri ziyaret etmeyerek kendine yakan yaptn vurgulad.

OLUNA SESLEND

Van Gürpnardan gelen Yusuf Erdinç, stanbulda 2015 ylnda hukuk fakültesi bölümü örencisiyken iddiaya göre kandrlarak daa götürülen olu Mikail Erdinç için evlat nöbetinde eyleme devam ediyor. Evladn alsa da eyleme son vermeyeceini kaydeden baba Erdinç, oluna teslim ol çars yapt. Erdinç, Olum HDP tarafndan kaçrld buraya getirildi. Ben gelene kadar olumu koparp götürdüler, Amerikaya teslim ettiler. Ben buradan olumu çaryorum, 2015ten bu yana senin peini brakmadm. Sen gelmeden ben buray terk etmeyeceim. Kurban olaym brak gel, oras senin yerin deil senin yerin Türkiye Cumhuriyetidir dedi.

Ana Sayfaya Git