Annelerin eylemi devam ediyor!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP binası önündeki oturma eylemini sürdüren aile sayısı 165'inci günde, 6 yıl önce kaçırılan oğlu Volkan (20) için Erzurum'dan gelen Melik Aslan ile birlikte 86 oldu.

Haberler 15.02.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine katlm sürüyor. 6 yl önce kaçrlan olu Volkan (20) için Erzurumdan gelen Melik Aslan ile birlikte 86 oldu.

6 ALE EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun ve Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Evlatlarna kavuan 6 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam etti. 86 ailenin evlat nöbeti, 165inci günde de devam etti.

OLUNA çARIDA BULUNDU

Erzurumdan gelen Melik Aslan, 2014 ylnda stanbulda aabeyinin yannda çalrken kaçrlan olu Volkan için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemine katld. Volkann bulunmas için çok uratn anlatan, oluna teslim olmas için çarda da bulunan Aslan, Benim olumu çaldlar, götürdüler, sattlar. Bizi perian ettiler. Para karl satyorlar. HDP aracl ile gitti. çocuklarm orada HDPye gitti. Bir cevap alamadlar. Aabeyi stanbulda çalyordu. Birkaç gün çaltktan sonra kayboldu ortalktan. Viranehire, anlurfaya gittim, mitinglere gittim aradm bulamadm bir iz. Hatta iki kii gitmilerdi. Birisi kaçt geldi. O imdi evlendi çocuu var. 6 yldr olumu aryoruz. Biz perianz. Biz Volkan istiyoruz. Gel olum. Bu iin sonu yok. Bu terör oyunundan vazgeçin. Bunun bize faydas yok. Biz devletimizin yanndayz. Devlet neredeyse biz oradayz. Bunlarn oyununa gelmeyeceiz. Olum gelene kadar da gitmeyeceim. Birkaç sefer arad. 2-3 senedir aramyor. Nerede olduunu söylemedi. Biz kaçsak bizi vururlar diyordu. Kaçmak istiyordu. Sonuna kadar da bekleyeceim. Bir insann devleti olmasa namusu da olmaz erefi de olmaz. Durma gel. Türkiyenin dostu Türkiyedir. Bak Suriye paramparça olmu. Durma gel dedi.

ALELERN çILIKLARI

Souk havaya ramen bekleyiini sürdüren annelerden Hatice Levent, kz Fadime için katld oturma eylemini kararlkla sürdürdüünü söyledi.

Yavrularmzn suçu ne? çocuklarmzn elleri kalem tutuyordu. Yavrularmz için buradayz, onlar almadan buradan gitmeyiz. diyen Levent, evlatlarn çok özlediklerini aktard.

Levent, eyleme katlan aile saysnn her geçen gün arttna iaret ederek, Bize bu eziyeti niye çektiriyorlar? Tek isteimiz yavrularmz. Baz çocuklar gelmeye balad. nallah bizim yavrularmz da gelir, biz de mutlu oluruz. Mutlu günleri bekliyoruz. dedi.

OLUM GEL TESLM OL

Sekine Kartal da Kürtçe yapt açklamada, olu için oturma eylemine katldn belirtip, HDP olumu götürdü. çocuumuzu onlardan istiyoruz. ifadelerini kulland.

6 yldr çocuundan haber alamadn dile getiren Kartal, huzurlarnn kalmadn aktard.

Olu için mücadele verdiini anlatan Kartal, öyle konutu:

Annelerin ve evlatlarn ellerini birbirinden ayryorlar. Allah hakkmz onlara brakmasn. Büyük skntlarla büyüttüüm olumu aldlar. Olum gel, devletine teslim ol, evine kavu. Allah bu devleti daim klsn.

Baba Ekrem Gökku ise olunun 5 yl önce 12 yandayken kaçrldn vurgulayarak unlar söyled:

çocuumu HDPden istiyorum. Bütün evlatlar HDP götürmü. çocuklarn yeri maaralar deil anne ve babalarnn yandr. Burada hepimizin derdi bir. Hepimiz evlatlarmz için buraya geldik. 50 sene de olsa burada kalacaz. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz.

Ana Sayfaya Git