Annelerin eylemi sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eyleminin 375'inci gününe girildi.

Haberler 12.09.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan 5 yl önce daa kaçrlan Mehmet eyhmus Talmaçn annesi Semra Talmaç, yapt açklamada, olunun HDP tarafndan kaçrldn söyledi.

Evladna kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdüreceini aktaran Talmaç, Eer onlarda vicdan, merhamet varsa çocuunu braksn. dedi.

EVLADIMIZI STYORUZ

Oluna teslim olma çarsnda bulunan Talmaç, Ailece seni bekliyoruz. Devlete sn. 16 çocuk geldi, olum sen de gel. Sesimi duyuyorsan olum annene gel. Olum u an burada olsayd dünyalar benim olurdu, onu kucaklardm. Olumun gelecei günü büyük bir umutla bekliyorum. ifadelerini kulland.

Olu Fatih için evlat nöbetine devam eden Abdullah Demir ise 375 gündür eylemi devam ettirdiini aktard.

Evladnn HDPlilerin örgüte götürdüünü belirten Demir, Bütün çocuklar PKKya götürüp teslim ettiler. Artk analarn gözyalarn silsinler. Olum dön gel adalete teslim ol. Devletimiz güçlü bir devlettir. 16 çocuumuz geldi anne ve babalarn teslim edilerek evlerine gittiler. Bundan güzel bir ey yok. Allahn izniyle biz de çocuklarmza kavuacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git