Annelerin hakkı ödenemez

Ev hanımı 6 çocuk annesi Gülten Kaya, zihinsel engelli 4 çocuğunun ihtiyacını şefkatle ve özveriyle karşılıyor.

Haberler 07.05.2022 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yaayan 6 çocuk annesi 42 yandaki Gülten Kaya, zihinsel engelli 4 çocuunun bakmn büyük bir fedakarlk örnei göstererek yapyor.

Merkez Balar ilçesinde yaayan Gülten Kaya teyzesinin olu Osman Kaya ile 23 yl önce evlendi.

Kaya, 6 çocuundan Latife (22), Kadir (21), Mustafa (12) ve Ardann (9) doduktan bir süre sonra zihinsel engelli olduunu örendi.

çocuklarna bebek gibi bakan Kaya, onlarn beslenme, temizlik gibi her türlü ihtiyacn özveri ile karlyor.

Zamannn büyük bölümünü engelli çocuklar ile geçiren, onlar yanndan ayrmayan Kaya, yaad bütün olumsuzluklara ve zorluklara ramen onlar sevgiyle ve efkatle büyütmeye çalyor.

- çocuklarm benim her eyim

Anne Kaya, doktor doktor gezdiini ancak çocuklarnn rahatszlna çare bulamadn, çocuklarnn engelli olmasnn akraba evliliinden kaynaklandn örendiini söyledi.

Einin de desteiyle çocuklarnn her türlü ihtiyacn karladn, bakmlarn yaptn ifade eden Kaya, bütün hayatn çocuklarna adadn belirtti.

Kaya, lk kzm doduunda ve hastaln örenince üzüldüm. Doktora götürdüümüzde akraba evliliinden kaynaklandn söylediler. Bir umut stanbula, Ankaraya hastaneye götürdük. Doktorlar çare bulmadlar. çok üzüldüm. O üzüntü anlatlmaz. dedi.

Böyle olmasn istemezdim ama çocuklarmla mutluyum. çocuklarm olmasa yaayamam. çocuklarm benim kolum kanadm, her eyim. diyen Kaya, çocuklarnn durumuna artk altn belirtti.

Kaya, Arkadalar darda dolayorlar. Kzmn arkadalar evlenmiler, anne bile olmular. Ama elimizden bir ey gelmiyor. ifadelerini kulland.

- çocuklarm dünyadaki en büyük hediyem

çocuklarnn tüm ihtiyaçlarn sevgiyle karladn anlatan Kaya, çocuklarma bebek gibi bakyorum. Anneler Günü gelince çocuklarma ben hediye almak istiyorum. çocuklarm dünyadaki en büyük hediyem. Anlatlmaz o sevgi. Yaadm sürece çocuklarma bakacam. Gücüm oldukça onlara ben bakacam. Yüce Allah bize yardmc olacaktr. diye konutu.

Baba Osman Kaya ise einin zihinsel engelli 4 çocuklarnn tüm bakm ile yakndan ilgilendiini söyledi.

Böyle fedakar bir ei olduu için kendisini ansl hissettiini ifade eden Kaya, çocuklarma eim tarafndan iyi baklyor. Allah eimden raz olsun. Ben de eime destek çkyorum. Eimin yeri baka. Ona teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git