Annelerin nöbeti yedi yirmidört

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 721. gününde sürüyor.

Haberler 24.08.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini 24 saat sürdürecek.

çocuklarnn PKKl teröristlerce daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 720nci gününe girdi.

Anne ve babalar, eylemlerini 24 saat sürdürme karar ald ve gece nöbetine balad.

Diyarbakrdan 6 yl önce kandrlarak daa kaçrlan olu Doan için eylemde yer alan anne Sultan Güger, ki yldr eylemimizi sürdürüyoruz. bundan sonra gece gündüz burada kalacaz. çocuklarmz gelmeyene kadar da eylemi terk etmeyeceiz dedi.

Olu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de gece de nöbet tutamaya baladklarn ve sonuna kadar devam edeceklerini dile getirdi.

Demir, Tüm Türkiyeye sesleniyorum ve 3 Eylülde herkesi buraya bekliyoruz. Allah rzas için gelin, çocuklarmz, kzlarmz, HDPden ve PKKdan kurtaralm. çocuklarmz almak için burada 24 saat nöbet tutacaz. Buray terk etmiyoruz, çocuklarmz bunlara kurban etmiyoruz diye konutu.

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan anne mmihan Nilifrka, Ege Üniversitesi letiim Fakültesinden mezun olmasna iki ay kala daa götürülen olunun okumasna izin verilmediini söyledi.

Olunu HDPnin kaçrdn vurgulayan Nilifrka, Dada aç, susuz, mahkum brakmlar. 6 senedir olumdan hiçbir haber alamyorum. Gözümüz kapda, kulamz telefonda. Bizi de perian ettiler. diye konutu.

Nilifrka, öyle devam etti:

Seni zorla kaçrdlar. Seni her eyden ettiler. Ömrünü çaldlar, geleceini elinden aldlar. Sen gelene kadar biz buradan kalkmayacaz.

Evladnn güvenlik güçlerine teslim olmasn isteyen Nilifrka, Mehmetim, bizi duyuyor ve görüyorsan güvenlik güçlerine teslim ol. Devletimiz adaletlidir. Sizi korkutuyorlar. Size ceza vermiyorlar. Gel, korkma. ifadelerini kulland.

Necmettin Biçer ise kz Gülcann 6 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü anlatt.

Biçer, Kzm HDPliler tarafndan bir ekilde kandrlp daa gönderildi. diye konutu.

Evladna çarda bulunan Biçer, Kzm beni duyuyor ve görüyorsan gel güvenlik güçlerimize teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git