Annelerin sayısı artıyor

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 528'nci günde de sürüyor. Aile sayısı, 2014'te Hakkari'de 12 yaşında lise öğrencisiyken kandırılarak, dağa götürüldüğünü belirttiği kızı Viyan için gelen Nihai Turan ile 201 oldu. Turan, 7 yıldır haber alamadığı kızına, teslim olması yönünde çağrıda bulundu. Batman'dan 3 yıl önce 19 yaşında dağa götürülen kardeşi için gelen ağabey Ergin Atmeca "Bundan HDP sorumludur. Kardeşim gelene kadar bu çadırdan ayrılmayacağım" diye konuştu.

Haberler 11.02.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine iki aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 527nci gününde devam ediyor.

Hakkariden 7 yl önce 12 yanda daa kaçrlan kz Viyan için gelen anne Nihari Turan da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Turan, yapt açklamada, evladnn PKKl teröristlerce daa kaçrldn belirterek, kzna kavumak için Diyarbakr annelerine katldn söyledi.

HAKKARDEN GELD

Evladmdan hiçbir haber almadm. Kzm çok özledim, dönsün evine. diyen Turan, oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceini ifade etti.

Annesiyle, kardei için oturma eylemine katlan aabey Fahri Turan da Viyandan hiçbir haber alamadklarn, bütün ailenin perian olduunu kaydetti.

Turan, Kardeim 2014te PKKllar tarafndan daa kaçrld. Dönmesi için bir çar yapmak istiyoruz: Kardeim geri dön ve güvenlik güçlerine teslim ol. Yolunu beklemekten yorulduk. Okula gidiyordu. Daha çocukken kaçrdlar. ifadelerini kulland.

BATMANDAN ATMECA

Buarada, Batmandan 3 yl önce 19 yanda daa kaçrlan kardei Abdulhadi için gelen aabey Ergin Atmeca da oturma eylemine dahil oldu.

Aabey Atmeca yapt açklamada, kardeinin üniversitede okuduu dönemde daa götürüldüünü söyledi.

Kardeim bayram için Batmana gelmiti. HDP, daa götürmü. Bundan HDP sorumludur. Kardeim gelene kadar bu çadrdan ayrlmayacam. diyen Atmeca, annesinin çok hasta olduunu, kardeini ailece çok özlediklerini belirtti.

Atmeca, Annelerin bazlarnn çocuu geldi. Ben de bu umutla geldim. Kardeim evine dönsün. dedi.

Ana Sayfaya Git