Annelerin sayısı arttı

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine bir aile daha katıldı

Haberler 29.01.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine bir aile daha katld. Vann pekyolu ilçesinden gelerek, 2015 ylnda 13 yandayken götürüldüünü söyledii olu Abdulalim için oturma eylemine katlan Eyyüp Baran Olum gel. Senden baka kimsem yok dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 515. gününde sürüyor. Vandan 6 yl önce 13 yanda daa kaçrlan olu Abdulalim için gelen baba Eyüp Baran da oturma eylemine dahil oldu. Baran, bugüne kadar olundan hiç haber alamadn, tek isteinin evladna kavumak olduunu söyledi.

OLUM GEL KMSEM YOK

Olum 9 yanda okula giderken PKKllar tarafndan eline verilen patlaycnn patlamasyla 5 parman kaybetti. diyen Baran, olunun sa m ölü mü olduunu dahi bilmediini belirtti. Her yerde olunu aradn anlatan Baran, HDP destek veriyor. HDP olmasa çocuklar nasl götürecekler? dedi.

Baran, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak, Olum gel. Senden baka kimsem yok. Devlete güven. Seni bekliyorum. Gece gündüz hep seni aryorum. Ne olursun gel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git