Annelerin sesi yükseliyor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Haberler 22.09.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 385. gününe girdi.

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan anne mmihan Nilifrka, evladnn kaçrlmadan önce Ege Üniversitesi letiim Fakültesinde okuduunu ve muhabir olma hayali kurduunu söyledi.

çOCUKLARIMIZI ALMADAN GTMEYECEZ

Nilifrka, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirterek, öyle konutu:

385 gündür buradayz. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. HDP sanmasn buradan gideceiz. Allahn izniyle çocuklarmz HDP ve PKKdan alacaz. 16 ailenin çocuklar geldi teslim oldu. Sanki çocuklarmz gelmi gibi seviniyoruz. Allahn izniyle bizim de çocuklarmz gelir.

Oluna seslenen Nilifrka, Mehmet yavrum beni görüyorsan, duyuyorsan dön, gel, kaç devletimize teslim ol. Devletimiz güçlüdür. arkamzdadr. dedi.

PKKDAN KMSEYE HAYIR GELMEZ

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn ise 385 gündür HDP önünde eylemlerini sürdürdüklerini bildirdi.

HDPnin olunu kandrarak daa gönderdiini anlatan Aydn, öyle devam etti: 385 yl da geçse buradan ayrlmyoruz. Hepimiz eylemimizde kararlyz. Eylemimiz gittikçe sonuç veriyor. PKKda büyük bir çözülme olmu. 16 çocuumuz güvenlik güçlerine teslim oldu. nallah çocuklarmz da sesimizi duyarlar onlar da güvenlik güçlerine teslim olurlar. Artk onlar da PKKnn iç yüzünü görsünler. PKKdan kimseye hayr gelmez.

HDP yöneticileri biraz düünüyorlarsa kendi çocuklarna baksnlar. Onlarn çocuklar bir gün eve gelmeseler ne yaparlar? Bu sorunun cevabn HDP milletvekilleri bana versin. diyen Aydn, 4-5 yldr çocuklarndan haber alamadklarn dile getirdi.

çocuklarnn kandrlp daa gönderildiini ifade eden Aydn, Kendi çocuklarn Avrupaya göndermiler. Bu nasl bir adalettir. Adalet bu mudur? Onlarda (HDP) vicdan varsa bu Kürt çocuklarn PKKdan istesinler. Hepimiz eylemimizde kararlyz. dedi.

Ana Sayfaya Git