Annenin feryadı

Evlat nöbetindeki baba: Garibanların çocuklarını dağa gönderiyorlar

Haberler 09.04.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 17 yandayken, Siirtte kaçrlan olu Yusuf için HDP binas önünde evlat nöbetini sürdüren Nurettin Ödümlü, 8 yldr evladm göremiyorum. Garibanlarn çocuklarn daa gönderiyorlar dedi.

Diyarbakrda evlatlar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt. 282 ailenin 949 gündür sürdürdüü eylemde 35 aile, çocuuna kavutu. Siirtin irvan ilçesinde, 2014 ylnda 17 yandayken, kaçrlan olu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Nurettin Ödümlü, teslim ol çarsnda bulunarak, unlar söyledi:

GARBANLAR DAA GÖNDERLYOR

8 yldr evladmn sesini duymadm. Bunlar, özgürlük, bar, demokrasi, insan haklar diyorlar. Bu nasl özgürlük ve eitliktir, bu nedir? Yeter. Kendi çocuklarn Avrupada okutuyorlar, garibanlarn çocuklarn daa gönderiyorlar. O dadakilerin çou, bizim gibi garibanlarn çocuklar. Anne, babalarnzn yanna gelin. Teslim olun, ceza yok. Niye öleceksiniz, niye öldüreceksiniz? Olum, dayanacak gücümüz kalmad. Seni çok özledik, ben seni affettim. Annen hasta olum. Eve dönmeni bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git