Araç muayene gecikme arttı!

Araç muayene gecikme bedelleri yeniden düzenleniyor

Haberler 10.06.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Aralk 2021e kadar geçerli olacak yeni düzenleme, tüm araç tipleri için geçerli olacak. Her bir tat için MTV, tata ilikin idari para cezalar ile geçi ücretinin en az yüzde 10unun ödenmesi artyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Resmi Gazetede yaymlandktan sonra yürürlüe giren yeni düzenlemeyle gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylk yurt içi üretici fiyat endeksi orannda yeniden belirlenecek.

Hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylk yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarna ve aracn muayeneye geli tarihine göre deiiklik gösterebilecek. Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yl geciktirmi bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezas yerine yaklak 14,36 TL ödeyecek. 5 yl muayeneye gelmeyen bir ticari aracn ödeyecei gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

MUAYENE GECKME SÜRELER çN BR SINIR YOK

31 Aralk 2021e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduunu açklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir snr olmadn duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yldr muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Öte yandan, araç muayene ileminin gerçekletirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Tatlar Vergisi (MTV), trafik para cezas veya otoyol geçi borcu da bulunmamas gerekiyor.

Yeni düzenlemeyle sadece araç muayene gecikme ücretlerine deil, söz konusu dier borçlarn gecikmelerine de önemli indirim imkan getirildi. Böylece yaplandrmadan faydalanan ve bu borçlar nedeniyle uzun süre aracn muayeneye ettiremeyen araç sahipleri için önemli bir imkan douyor.

Her bir tat için MTV, tata ilikin idari para cezalar ile geçi ücretinin en az yüzde 10unun ödenmesi artyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Araç muayene hizmeti randevularnn www.tuvturk.com.tr internet sitesinden, 0 850 222 88 88 numaral çar merkezinden ve e-devlet üzerinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git