Araç ve duraklar dezenfekte ediliyor

Diyarbakır’da toplu taşıma araçları ile duraklar dezenfekte ediliyor.

Haberler 24.06.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vatandalarn daha güvenli ve konforlu bir ortamda seyahat etmesi amacyla belediyeye ait otobüs, özel halk otobüsü, minibüsler, taksiler ve vatandalara ait özel araçlar düzenli olarak dezenfekte ediyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, korona virüs ile mücadelede önleyici tedbirler kapsamnda dezenfekte çalmalarn aralksz sürdürüyor. Korona virüsün yaylmasn engellemek amacyla ilk günden itibaren bünyesindeki otobüsleri düzenli olarak dezenfekte eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kamuya ait araçlar ile özel toplu ulam araçlar ile otobüs duraklarnda dezenfeksiyon ilemleri yapyor.

OTOBÜS DURAKLARI DA DEZENFEKTE EDLYOR

Ambulans, polis, jandarma ile kamu kurumlarna ait hizmet araçlar ve özel sektöre ait hatl minibüsler, ticari taksiler, personel servislerinin de Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakanl Otobüs letme ube Müdürlüünde ücretsiz dezenfekte ilemleri uygulanrken, kenttin belirli noktalarnda bulunan klimal ve açk duraklar da ekipler tarafndan her gün dezenfekte ediliyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ulam Genel Koordinatörü evket Toprak, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu ve Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakan Mueser Güzelin talimatlar dorultusunda çalmalarna devam ettiklerini söyledi.

Toprak, Günlük ortalama bin 500 aracn ilaçlanmasn salyoruz. Bu ilaçlama düzeni sabah saat 08.00 ile 01.00a kadar devam ediyor. laçlama ilemlerimiz korona virüs salgn ortadan kalkana kadar devam edecektir. Özel araçlar sahipleri de otobüs iletmemize bavuru yapmasndan sonra aracn ücretsiz olarak dezenfekte ediyoruz. Otobüs duraklar da her gün belirli saatlerde dezenfekte ilemi ekiplerimiz tarafndan uygulanyor. Vatandalardan ricamz lütfen salklar için mutlaka hijyene dikkat etsin. Vatandalarmzn toplu ulam araçlarnda maske takmalarn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git