Aracı çalıp sabah otoparka bıraktı

Diyarbakır’da bir hırsız, camını kırdığı hafif ticari aracı karıştırırken hemen yanındaki transitin anahtarını buldu. Anahtarla açtığı araçla olay yerinden uzaklaşan hırsız, transiti bir otoparka bırakarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberler 19.06.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir hrsz, camn krd hafif ticari arac kartrrken hemen yanndaki transitin anahtarn buldu. Anahtarla açt araçla olay yerinden uzaklaan hrsz, transiti bir otoparka brakarak kayplara kart. Hrszlk an güvenlik kameralarna yansd.

Olay, Kayapnar ilçesindeki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 18 yalarndaki bir hrsz, önceki gün sabah 04.30 civarnda bir site içerisinde araçlarn etrafnda keif yapt. Gözüne kestirdii 21 AAG 601 plakal hafif ticari aracn camn krarak içeri giren hrsz, kartrd aracn içinde hemen yannda bulunan 21 FH 817 plakal transitin anahtarn buldu. Anahtar alan hrsz, transite binerek olay yerinden uzaklat. Yaanan hrszlk an güvenlik kameralarna yansd.

çALINAN ARAç OTOPARKTA BULUNDU

Sabah uyanp aracna yönelen Mehmet Sait rita, neye uradn ard. Bir aracnn camnn krldn dierinin de ortada olmadn gören rita, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yaplan incelemelerin ardndan çalnan aracn, Balar ilçesi Fatih Caddesi üzerindeki bir otoparkta olduu tespit edildi. Otopark içerisinde terk edilmi halde bulunan araç, yaplan delil çalmalarnn ardndan sahibine teslim edildi.

Aracn çekici yardmyla olay yerinden kaldran Mehmet Sait rita, servise götürerek yeni anahtar sistemi taktrd. rita, Aracmz sitenin içerisindeyken saat 04.30 civarnda 18 yalarnda biri geliyor, araçlar kontrol ettikten sonra, bizim iki tane yan yana olan araçlarmza bakyor. lk önce küçük kasal aracmzn camn kryor, içerisini kontrol ediyor, daha sonra o araçta olan bu büyük aracn anahtarn bulup arac alp çkp gidiyor. ikayet ettik, karakola gelip gereken ilemleri yaptlar, inceleme sonras aracmz Balar ilçesinde bulunduunu söylediler. Otopark olan bir yerde arac brakp gitmi. Makine, kredi kartlar, kimlik araç ruhsat falan hepsini götürmüler. 8 bin lira zararmz var, ahs maskeli kim olduunu bilmiyoruz dedi.

Olayla ilgili balatlan inceleme sürüyor.

Ana Sayfaya Git