Arakan'a Sessiz Kalınmasın!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Temsilciliğince, Arakan'daki Müslümanlara uygulanan katliama tepki gösterildi.

Haberler 05.09.2017 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜGVA Diyarbakr l Temsilcisi Mahmut Yamur, il temsilcii binasnda düzenlenen basn toplantsnda, her geçen gün slam corafyasnn daha ac bir ekilde küresel sömürü düzeninin kskacnda kan gölüne dönmekte olduunu söyledi.

Suriyede her gün ayr bir insanlk dramnn yaandn, kimyasal silahlarla masum çocuklarn ve kadnlarn katledildiini, milyonlarca insann da yerlerinden edildiini anlatan Yamur, Mazlumlara yönelen bombalarn menei dünyann kan emici vampirleri olan küresel güçlerdir. Ölenler ise savunmasz ve masum Müslümanlardr. dedi.

ARAKANA SESSZ KALMA

Yamur, Myanmarn Arakan Eyaletinde cereyan eden ve iddeti giderek artan zulmün artk dayanlacak halinin kalmadn aktard.

Son bir asrdr Bat dünyas tarafndan merhamet ve aydnlanma felsefesi olarak lanse edilen Budizm dinine mensup eli kanl teröristlerin, 3 gün içinde 3 bine akn çocuk, kadn ve yal Müslüman halk hunharca katlettiini belirten Yamur, unlar kaydetti:

Bir insan öldürmenin bütün insanl öldürmekle e tutan biz Müslümanlar rk, din, mezhep merep ayrm yapmadan gerekçesi ne olursa olsun masum insanlarn öldürülmesine iddetle kar olduumuzu belirtmek istiyoruz. Kendini dünya güvenliinin ve barnn teminat olarak gördüü halde ayn zamanda dünyann en büyük silah üreticisi olan Birlemi Milletler Güvenlik Konseyini dünyadaki bütün bu düzensizliin müsebbibi olarak görüyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiinde sessiz kalan güçlünün hakl görüldüü uluslararas hukuk sistemini ve onun iki yüzlü demode olmu araçlarn reddediyoruz.

Toplantya katlan katlmclar, daha sonra Arakan ile ilgili açlan fotoraf sergisini gezdi.

Ana Sayfaya Git