Arkadaş Tavsiyesi Ölüme Götürdü!

OSB'deki bir fabrikada işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Murat Duman, 7 yıldır içtiği sigaradan kurtulmak için bir arkadaşından aldığını söylediği karışımı pazar günü eve getirdi. Kardeşlerinin sorması üzerine bu karışımla sigaradan kurtulacağını söyleyen Duman, karışımdan daha sonra bir bardak içerek banyoya girdi.

Haberler 13.09.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

25 yandaki Murat Duman, arkada tavsiyesi üzerine sigaray brakmak için ald karm hayatna mal oldu. baba Duman, karmlara kar yetkilileri sorumlu olmaya çard.

OSBdeki bir fabrikada içi olarak çalan 25 yandaki Murat Duman, 7 yldr içtii sigaradan kurtulmak için bir arkadandan aldn söyledii karm pazar günü eve getirdi. Kardelerinin sormas üzerine bu karmla sigaradan kurtulacan söyleyen Duman, karmdan daha sonra bir bardak içerek banyoya girdi.

Dumann banyodan uzun süre çkmamas üzerine üphelenen kardei ve ablas, kapy zorlayarak açt. Baygn halde bulunan Murat Dumann hemirelik eitimi gören ablas, nabzn ve kalbini kontrol etti. Ambulansla hastaneye kaldrlan Duman, burada yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad.

Dumann cansz bedeninden otopsi için alnan örnekler incelenmesi için stanbul Adli Tp Kurumuna gönderildi. Gözü yal baba Mehmet Duman, Devletin bu tür bitkisel denilen, ancak içerisinde ne olduu bilinmeyen ilaçlar konusunda denetim yapmas gerekir. Biz yandk, bakas yanmasn dedi.

Dumann ablas Leyla Duman ise yaad karde acsn sosyal medya hesabndan paylat. Abla Leyla Duman mesaj öyle:

Nasl arkadatnz, nasl dosttunuz, insan dostunu yar yolda brakr m? Sen beni braktn dertta, sen sözünü tutmadn, benim kardeim cierimdir, gölgemdir.

DYARBAKIRda, fabrikada içi olarak çalan Murat Duman (25), 7 yldr içtii sigaray brakmak için ald karm içtikten sonra fenalat. Hastaneye kaldrlan Duman, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. Mehmet Duman, olu Murat Duman ile karm almadan birkaç saat önce görütüünü belirterek, Bana, Baba bir bitki alac aldm, sigaradan kurtulacam dedi. Sonra içtii karm nedeniyle hayatn kaybetti. Benim cierim yand, bakalarnn yanmasn, Devlet bu tür ilaçlar ile ilgili gerekli tedbirleri alsn dedi.

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada çalan Murat Duman, 7 yldr içtii sigaradan kurtulmak için bir arkadandan aldn söyledii karm pazar günü eve getirdi. Kardelerinin sormas üzerine söz konusu karm içtikten sonra sigaradan kurtulacan söyleyen Murat Duman, süzdükten sonra dolaba koyduu karmdan daha sonra bir bardak içerek banyoya girdi. Murat Dumann banyodan uzun süre çkmamas üzerine üphelenen kardei ve ablas, cevap almaynca kapy zorlayarak açt. Banyo kaps açldnda baygn halde bulunan Murat Dumann hemirelik eitimi gören ablas, nabzn ve kalbini kontrol etti. Daha sonra çarlan ambulansla hastaneye kaldrlan Murat Duman, burada yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. Dumann cansz bedeninden otopsi için alnan örnekler incelenmesi için stanbul Adli Tp Kurumuna gönderildi.

BZ YANDIK, BAKASI YANMASIN, DENETM YAPILSIN

Baba Mehmet Duman, olunun 17 yandan beri sigara içtiini, sigaray brakmas için kendisini defalarca uyardn belirterek, unlar anlatt:

Son dönemde kendisi de çok brakmak istedi. Olumla yaamn yitirmeden birkaç saat konutum. Bana, Baba bir bitki alac aldm, sigaradan kurtulacam dedi. Ben de ona ald ilaç ya da karmn ne olduunu bilip bilmediini sordum. Aratralm, sonra kullanrsn dedim. Buna daha önce kullananlarn sigaray braktn söyledi. Bir arkadann tavsiyesi ile 3 litrelik iede bulunan karm eve getirmi. çerisinde ot varm. Ablas ve kardei de o srada evdeymi. Karm süzdükten sonra dolaba koymu. Bir süre sonra dolaptan çkararak içmek istemi. Ablas ve kardei kötü kokudan dolay içmemesini söylemi, ancak kendisi sigaray kesin braktrd için koku geldiini söylemi ve bir bardak içmi. Sabah ie gideceinden kardeinden kyafetini hazrlamalarn istemi ve banyoya girmi. 20 dakika banyodan çkmaynca kardeleri üphelenmi. Kap zorla açlnca baygn halde bulmular. Ambulans çarmlar. Hastaneye kaldrldktan sonra hayatn kaybetti.

Mehmet Duman, Devletin bu tür bitkisel denilen, ancak içerisinde ne olduu bilinmeyen ilaçlar konusunda denetim yapmas gerekir. Biz yandk, bakas yanmasn dedi.

ABLADAN YÜREK DALAYAN SATIRLAR

Murat Dumann ablas Leyla Duman ise yaad karde acsn sosyal medya hesabndan paylat. Abla Leyla Duman mesaj öyle:

Nasl arkadatnz, nasl dosttunuz, insan dostunu yar yolda brakr m? Sen beni braktn dertta, sen sözünü tutmadn, benim kardeim cierimdir, gölgemdir. Senin ayaklarna kurban olaym, benim derdim, benim babam, benim yüreim, hani beni brakmyordun, hani hep benimleydin, hain karde, ablan nasl tek braktn? Yav sen 1 saat direnseydin bu kadar m güçsüz dütün, ablan öleydi yüreim. Hani anne ölür yetim, baba ölür öksüz, koca ölür dul kalrsn, ama karde vefat edince acnn tarifi yok ite. çünkü, hiçbir ac karde acs kadar yürek alatamaz. Ben nasl ablaym, ben sizin anneniz, babanzdm, ben nasl seni braktm, kurban olurum senin ruhuna. Mekann cennet olsun yürei güzel kardeim.

Ana Sayfaya Git