Artık yeter, adalet istiyoruz!

Diyarbakır'da toplanan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları; hükümete seslenerek "aileler olarak 'artık yeter, artık adalet' istiyoruz" dedi.

Haberler 01.10.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan AZC Plaza önünde toplanan aileler, Siyasi yarg kararlar iptal edilsin, 28 ubat mahpuslarna özgürlük, 28 ubat tarihin yüz karasdr, 28 ubat ve FETÖ yargs maduru mahpuslar serbest braklsn yazl pankart ve dövizler tad. Grup adna açklama yapan Musab Arasan, inançlarndan dolay yllardr cezaevinde olan insanlarn 28 ubat ve FETÖ yargs kurban olduunu söyledi.

Hakim ve savclarn verdikleri kararlarn yeniden gözden geçirilmesini istediklerini dile getiren Arasan, öyle konutu: Beklentimiz yllardr haksz ve hukuksuz gerekçelerle ilerinden olan, okullarn brakmakta zorunda kalan, filenen ve yllardr zindanlara mahkum edilen 28 ubat ve FETÖ yargs madurlar için adalet mekanizmasnn iletilmesidir. Gençlikleri, ömürleri zindanlarda tüketilen mazlumlara uygulanan zulüm sona erdirilmelidir. Evlatlarndan, anne babalarndan yllardr ayr braklm mahpuslar artk özgürlüklerine kavuturulmaldr.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Ofis Semtinde AZC Plaza önünde bir araya gelen 28 ubat ve FETÖ yargs maduru aileler, basn açklamas yaparak, adalet istediklerini vurguladlar.

Basn açklamasndan önce ksa bir konuma yapan Avukat Mirhan Özbekli, 28 ubat ve FETÖ yargs madurlarnn unutturulmak istendiine dikkat çekti. Daha sonra toplanan grup adna basn açklamasn 28 ubat ve FETÖ Yargs Maduru Aileler nisiyatifi Sözcüsü Musap Arasan okudu. Arasan, çkarlacak olan ceza indiriminden 28 ubat ve FETÖ yargs madurlarnn da bu kapsama alnmas gerektiini söyledi.

Basn açklamasna Andolsunki, Yusuf ve kardelerinde, soranlar için dersler vardr. Yusuf Suresinin 7nci Ayet-i Kerimesini hatrlatarak balayan Arasan, unlar söyledi:

Tarih boyu nice zulümler yaand. Ders ve ibret alnmad için bu zulümlerin bedeli ar oldu. Ne Yusufu kuyuya atanlar ne de zindanda hapsedenler payidar olmad. Yusufun maruz kald iftiray, mazlumiyeti ve maduriyeti bile bile Onun zindanda yllarca kalmasna göz yumanlar da zulme sessiz kalmann bedelini ödedi. Mukaddes kitabmz Kuran- Kerimde ders ve ibretlerle dolu Yusuf kssasndan gereken dersi bugün dahi çkaramayanlar, Yusuf aleyhi selamn maruz kald hakszln, hukuksuzluun bugün bir benzerinin sürmesine rza gösterenlerde akbetlerinden endie etmelidir. En nihayetinde Yusuflar muhakkak ki bu dünyada aziz klnacak, ahirette de bahtiyar olacaklardr.

Bizler buradan Yusuf Peygamberin kssasna iaret ederek günümüz Yusuflarnn yaad mazlumiyete bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. diyen Arasan daha sonra unlar kaydetti:

Onlar, 28 ubatn brifingli yargs ile FETÖ yaplanmasnn emniyet ve yargdaki unsurlarnca 10, 15, 20, 25 yl akn zamandr zindanlarda olan Yusufilerdir. Bin yl sürecek denen 28 ubat darbesinin bugünde hl etkin oluuna, FETÖ soruturmalarnn samimiyetsizlii ve Yusufilerin içinde bulunduu durum ahitlik etmektedir. 28 ubat darbecilerini yarglayacak, mahkm edeceksiniz! Ama onlarn brifingleriyle mahkm ettiklerini görmeyecek, haklarn iade etmeyeceksiniz. Nitekim FETÖ eleman polis, asker, savc, hkimleri terörist diye derdest edeceksiniz, fakat onlarn terörist diye yaftaladklarn yine görmeyecek, özgürlüklerine gem vuracaksnz. Bunun izah edilir ve savunulabilir hiçbir yan yoktur. Hukukun bu kadar ayaklar altna alnd daha kaç dönem vardr!

Tarih yaanan bu zulümlerin kaydettiini söyleyen Arasan, 28 ubat ve FETÖ yargs madurlarnn yaadklarn tarih yazmyor mu sanyorsunuz! Gelecekte utançla anlacak bugünlerin unutulacan m sanyorsunuz, heyhat! Ey bu zulme sessiz kalan ve ellerinde imkan varken bu zulmü ortadan kaldrmayanlar! Yllarca dört duvar arasnda yaamann, hayata tutunma mücadelesi vermenin, evlatlarnzla demir parmaklklar arkasndan kucaklamann, anne ve babalarn çocuklarna hasret ile bu dünyadan göçmelerinin ne anlama geldiini bilir misiniz? diye sordu.

Madur aileler, artk yeter, artk adalet diyor

28 ubat ve FETÖ yargs madurlarnn ardk adaletin tecelli etmesini istediklerini söyleyen Arasan, Yusuf aleyhi selam gibi Rabbinin buyruklarna teslim olmann, Onun hudutlar dna çkmamann, rza-i ilahiyi gözetmenin, slami kimlikten taviz vermemenin bedeli olarak ödetilen 28 ubat ve FETÖ yargs mahpuslar ile aileleri artk yeter, artk adalet diyor. Mutlak adaleti ahirette görmeyi bekleyenler, bu dünyada da hukuksuzluklarn giderilmesini, haklarnn iadesini bekliyor. ifadelerini kulland.

En büyük maduriyet ve ac Müslüman halka yaatld

Arasan, Vesayet sisteminin dönemsel olarak el deitirdii Türkiyede en büyük maduriyet ve ac Müslüman halka yaatld. nsanlar inançlarndan dolay ötekiletirildi, mürteci yaftalamasyla ya zindanlara konuldu ya daraaçlarna çkarld. Sistemin zulmü yetmezmi gibi ondan türeyen virüslerde halka musallat oldu, kann emdi, zulmetti. nancndan taviz vermeyenler zulme rza göstermedi, direndi. Yine bunun bedeli de ya ölüm oldu ya da zindan. eklinde konutu.

Hiçbir ekilde hayat hakk tannmayan masumlarn çlklar ar- lya yükselmiken bugün hl bu çlklar duymamak gayretullaha dokunacaktr. diyen Arasan, insanlk namna seslerini haykrdklarn ifade ederek unlar söyledi:

28 ubat süreci yarglamalarna meru yarglama muamelesi yaplamaz

-Yllardan beridir bu insanlar içerdedir. Bunlarn cezaevinde olmalarnn sebebi 28 ubat ve FETÖ yargsdr. Bu zulmün devam etmesi insanlk ve adalet namna büyük bir ayptr.

-slami yaam istedikleri için kimisi 30 yl akndr cezaevinde tutulan bu insanlarn halen braklmalar anlalr deildir.

-Yllardan beridir cezaevlerinde tutulan bu insanlar ile birlikte aileleri de cezalandrlmaktadr. Bu insanlar defalarca ehirden ehre sürgüne gönderilerek adete kendileriyle birlikte aileleri de cezalandrlmak istenmektedir. Bu insanlarn birçounun anne ve babas onlar cezaevlerindeyken çocuklarna hasret gittiler. Kimisi de cezaevlerindeki kötü koullardan dolay cezaevinden çktktan sonra vefat ettiler.

-28 ubat hemen her çevre tarafndan darbe olarak adlandrlyorken; 28 ubatçlardan bir ksmnn darbecilii mahkeme tarafndan da tescil edilmi ve onlara müebbet hapis cezas verilmiken; 28 ubatç hakim ve savclarn brifingli ya da paralel yargnn elemanlar olduu tespit edilmi ve kritik mahkemelerde görev yapanlar ya ihraç edilmi ya da tutuklanmken; örgütçülerin baka kiileri örgütçü diyerek soruturduu ve cezalandrd ortaya çkmken, 28 ubat süreci yarglamalarna meru yarglama muamelesi yaplamaz.

-Hukuksuzluun bu derece ayyuka çkt bir konuda böylesi bir sessizlik ve tavrszlk endie ve utanç vericidir.

-Bu insanlarn ailelerinin hak taleplerine kulak vermek herkesin üzerine düen önemli bir görevdir

-çocuklar babasz, anneleri evlatsz brakan bu sorunun hemen çözülmesi gerekir.

-Unutulmasn ki mazlumlarn ah bütün siyasi hesaplar ve matematik hesaplarn alt üst edecek bir güce sahiptir.

-Binlerce insann hayatn karartm olan 28 ubat sürecinin her yönüyle aydnlatlmasn ve bu sürecin bütün aktörlerinin aça çkartlarak bunlardan hesap sorulmasn bekliyoruz.

-28 ubat sürecindeki siyasi yarg kararlarnn iptal edilerek 28 ubatn brifingli-siyasi yarglamalarnn yok saylmasn ve oluan tüm maduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz.

-28 ubat mahpuslarnn hiçbir bahane ya da erteleme olmakszn derhal serbest braklmasn istiyoruz.

Cezaevlerinde tutulan Yusufiler derhal serbest braklmal

Beklentilerinin adalet mekanizmasnn iletilmesi olduunu vurgulayan Arasan, Beklentimiz yllardr haksz ve hukuksuz gerekçelerle ilerinden olan, okullarn brakmakta zorunda kalan, filenen ve yllardr zindanlara mahkm edilen 28 ubat ve FETÖ yargs madurlar için adalet mekanizmasnn iletilmesidir. Gençlikleri, ömürleri zindanlarda tüketilen mazlumlara uygulanan zulüm sona erdirilmelidir. Evlatlarndan, anne babalarndan yllardr ayr braklm mahpuslar artk özgürlüklerine kavuturulmaldr. 28 ubat ve FETÖ yargsnn yol açt tüm maduriyetlerin giderilmesini ve 30 yl akn suredir cezaevlerinde tutulan Yusufilerin derhal serbest braklmalardr. Bu iktidarn boynunda büyük bir vebaldir. eklinde konutu

Ana Sayfaya Git