Aryen'e gözyaşı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde girdiği denizde boğulan Aryen Jiyan Kartal, bu sabah memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi. Ramazan Kartal, kızının üniversite sınavında geçen sene derece yaparak Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleştiğini, hayallerinin yarım kaldığını belirterek, "Yılların çabasıyla, emeğiyle derece yaptı, 542'nci oldu. Annesinin, babasının yüzünü güldürdü. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okuyordu. Hayali yönetici olmaktı" dedi.

Haberler 13.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaelinin Kandra ilçesinde girdii denizde boulan Aryen Jiyan Kartal, bu sabah memleketi Diyarbakrda topraa verildi.

Kocaeli Kandra ilçesindeki Babal Mahallesi sahiline, 10 Austosta günübirlik tatil için kuzenleriyle birlikte giden Mehmet Can çokmez (23) ile Aryen Jiyan Kartal (19), saat 17.00 sralarnda denizde boulma tehlikesi geçirdi.

çokmez kurtarlarak hastaneye kaldrlrken, kuzeni Kartaln cansz bedenine ulald. Kartaln cenazesi, yaplan otopsinin ardndan ailesine teslim edildi. Sabah saatlerinde Diyarbakra getirilen cenaze, Balar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlnda ailesi ve yaknlar tarafndan topraa verildi.

ÜNVERSTEY TÜRKYE 542NCS OLARAK KAZANDI, YÖNETC OLACAKTI

Yaamn yitiren genç kzn babas Diyarbakrn Ergani Belediyesi eski bakan Ramazan Kartal, Aryen Jiyann üniversite snavnda Türkiye genelinde derece yaparak Boaziçi Üniversitesine yerletiini söyledi.

Kznn yönetici olma hayalinin olduunu aktaran acl baba, Aryenin baarsyla ailenin yüzünü güldürdüünü söyledi. Kartal, Kzm Boaziçi Üniversitesi letme Bölümünde okuyordu. Pandemi nedeniyle evdeydi. Koullar biraz yumuaynca annesiyle birlikte kuzenlerinin yanna gitti. Aslnda tatillerini de yapmlard. Kuzenleriyle birlikte Kandra bölgesinde denize girmek istemiler. Sonra dalgalar alp götürmü onu. Müdahale edildii zaman da geri döndürülemedi. çok zor bir ey, Allah kimseye yaatmasn. Gerçekten evlat acs baka bir eydir. Tabii her kesin evlad deerlidir, her kesin evlad annesinin babasnn candr. Yllarn çabasyla emeiyle bir yl önce üniversite snavnda Türkiyede derece yapm, 542nci olmutu. Annesinin, babasnn yüzünü güldürmütü. Yönetici olmak istiyordu, bunun için de çok çaba sarf etmiti gerçekten. Ben dünden beri hep unu düünüyorum, acaba bu kadar

KÖPEK SEVD ANLAR KAMERADA

Pandemi nedeniyle taziye kuramadklarn belirten baba Kartal, taziyelerini bildiren ve kendileriyle birlikte aclarn paylaan herkese teekkür ederken, Aryen Jiyandan geride cep telefonuyla daha önce çekilen görüntüleri kald. Görüntülerde, Aryenin bir köpei sevdii anlar yer alyor.

Ana Sayfaya Git