Asfaltlama seferberliği

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, geçen yılın sonunda hizmete açtığı ve bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plent tesisinden çıkacak sıcak asfaltla ilçedeki yerleşim yerlerinde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte büyük bir asfaltlama çalışmasına hazırlanıyor.

Haberler 20.02.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Remzi ETK

DYARBAKIR-Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde Diyarbakr bazalt olarak bilinen Karacada eteklerinden çkan siyah bazalt ta ile asfalt üreten ilk belediye olarak dikkat çeken Balar Belediyesi, yllk 600 bin ton asfalt çkarmay planlad kendisine ait asfalt plent tesisinden üretecei asfaltla ilçede büyük bir asfalt seferberliine hazrlanyor.

DYARBAKIRIN KOULLARI

2019 ylnn sonuna doru hizmete açlan tesiste asfalt üretimine k koullar nedeniyle ara verilirken, havalarn snmaya balamasndan sonra üretime yeniden balanaca duyuruldu. Hava artlarndan dolay k döneminde asfalt üretimi ve asfaltlama çalmas yapamayan belediye, kendi tesisinden çkacak asfaltn yaklak 50 bin tonu ile ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar ile yerleim yerlerinde asfalt serimi yaparak ypranan bu alanlar modern hale getirmeyi amaçlyor. En uzun ömürlü asfalt olarak bilinen bazalt tandan üretilecek asfalt ile 2020 yl içinde ehir merkezinde ihtiyaç duyulan tüm alanlarn asfaltlanmas ve krsal mahallelerde de mucur olarak bilinen stabilize çalmalarnn yaplmas planlanyor.

BALAR BÖLGESNDE ASFALT

2020 yl sonuna kadar 50 bin ton asfalt serimi yaplmasn planlanrken, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu k koullar nedeniyle ara verdikleri asfaltlama çalmalarna bahar döneminde yeniden balayarak cadde ve sokaklar modern bir görüntüye kavuturmay amaçladklarn dile getirdi.

Balarn mahalle ve sokaklarn, caddelerini ksacas vatandalarmzn yaad her yeri dünyann en uzun ömürlü ve kaliteli asfalt ile tantracaz diyen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, k artlar nedeniyle ara vermek zorunda kaldklar asfaltlama çalmalarn havalarn snmasyla birlikte hzlandracaklarn söyledi.

HAVANIN ISINMASIYLA START

Beyolu, K döneminde havalar souk ve yal olduu için asfalt çalmas yapamyoruz. Havalarn snmaya balayaca bahar dönemi için hazrlklarmz yapyoruz. Tüm ekiplerimizi ve imkanlarmz devreye sokarak 2020 yl sonuna kadar ilçe merkezinde ihtiyaç duyulan her yerde asfaltlama çalmas planlyoruz. Yine krsal mahallelerdeki yollar da mucur serimi yaparak ve eksiklerini gidererek vatandalarmz için modern hale getireceiz. Belediyemize ait tesiste bazalt tandan yaptmz asfalt isteyen kurum ve kurulular var. Bu konuda da yine milletimize hizmet olmas ve belediyemize gelir salanmas düüncesiyle gerekli admlar atacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git