Asıl tacizciyi o engellemiş

Kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla öldürülen Ergün, tacizi engellemek istemiş

Haberler 07.04.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ergün Arslann (40), 12 yandaki kz çocuunun fotorafn çektii iddiasyla bçaklanp öldürülmesiyle ilgili tutuklu says 3e çkt. Arslann kardei Süleyman Arslan, olaydan sonra kendisini farkl biri olarak tantp gittii mahallede çevredekilerle konutuunu, aabeyinin kzlara laf atanlara tepki gösterince çkan arbedede öldürüldüünü örendiini söyledi. Kz çocuunun da alnan ifadesinde fotorafn çeken kiinin Ergün Arslan olmadn söyledii belirtildi.

Olay, 3 Nisan akam saatlerinde Sur ilçesindeki Anzele Parknda meydana geldi. Ergün Arslan, parkta oturan kz çocuunun fotorafn çektii iddiasyla, bir grup tarafndan 3 yerinden bçakland. Dövülüp, yaral halde sokaklarda gezdirildii anlar güvenlik kamerasna yansyan Arslan, kaldrld hastanede kan kaybndan yaamn yitirdi.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, çevredeki güvenlik kameras ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) kameralarn incelemeye ald. Olayla ilgili 7 kii gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden S.D. (16), E.H.T. (16) tutukland, 5 kii serbest brakld. tiraz üzerine üphelilerden Baran Eren (23) yeniden gözaltna alnp, çkarld mahkemece bu kez tutukland. Ergün Arslan ise Diyarbakrda topraa verildi.

FOTORAFI çEKEN BAKASI çIKTI

Fotorafnn çekildii iddia edilen kz çocuu ile annesinin ifadesine bavuruldu. Kz çocuuna, öldürülen Ergün Arslann fotoraf gösterilerek, fotorafn çeken kiininin o olup olmad soruldu. çocuk, fotoraf çeken kiinin bakas olduunu söyledi. Tutuklanan üpheliler de Ergün Arslann nasl bçaklandn görmediklerini ve yaraly polis merkezine götürmek istediklerini, suçsuz olduklarn öne sürdü.

MAHALLEYE GDP KENDM FARKLI BR OLARAK TANITTIM

Ergün Arslann kardei Süleyman Arslan, olaydan sonra mahalleye gittiini belirterek, Kendimi farkl biri olarak tanttm. Mahalledekiler bana, baz gençlerin Anzele Parknda suya giren kzlara laf attn ve tacizde bulunduunu söyledi. Daha sonra aabeyim de onlara yaptklarnn ayp olduunu belirterek, Ramazan ayndayz ne yapyorsunuz, terbiyesizlik yapmayn demi. Sen de kimsin gibisinden konumular. Bir arbede yaanyor. Orada örendiimiz, öldürüldükten sonra olay aabeyimin üzerine dönüyor. Mahalledekilere Bu tacizde bulunmu, kovalayp öldürdük demiler. Bu ramazan aynda kimsenin günahn alamayz. Taciz olay kesinlikle yoktur dedi.

BENM çM YANDI ONLARIN DA ç YANSIN

Ei Azize Arslan da 19 yldr evli olduu Ergün Aslann böyle bir ey yapmayacan, o gün oruç tuttuunu ve öle namazn kldktan sonra meyan kökü almak için Sur ilçesine gittiini söyledi. Azize Arslan, Polis memuru beni arad eimin Surda vurulduunu söyledi. Niyetli olduunu ve ölen namazn klp darya çktn söyledim. Sürekli Sur ilçesine giderdi. Ramazan aynda meyan kökü ve erbet alrd. Ben ona sürekli erbet yapardm, sürekli de oradayd. Orada doup büyümütü. Kocama iftira atmlar, 19 yldr evliyim. Kocamdan böyle bir ey görmedim, küçük bir çocuu gördüünde bile seven bir insan deildi. Ben korkuyorum ki bu çocuu taciz ediyor diyecekler diye sevmiyordu. Bebek görse bile sevmiyordu. çocuumuz da yoktu, korkudan çocuklar bile darda sevmezdi. Allah onlarn belasn versin. Onlar tacizcidir ki herkesi öyle görüyorlar. Benim içim yand onlarn da içi yansn diye konutu.

NASIL OLUMUN ÜSTÜNE BÖYLE BR FTRA ATIYORLAR

Ergün Arslann annesi Zübeyde Arslan, hasta olduu için olunun kendisiyle sürekli ilgilendiini belirterek, unlar söyledi:

Bu insan hayatta böyle bir ey yapar m? Dünya ayaa kalksa ben hayatta inanmam böyle bir eye. Olum evine bal bir çocuktu. Beni öpmeden ve hiçbir zaman helallik istemeden evden çkmazd. En son abdest aldn ve ezann okunmasn beklediini söyledi. Ben Kuran okumaya geçecektim olum çkt. Aada olduunu söyledi, Bir ey lazm olursa eer söylersiniz dedi. Normalde sürekli beni arard ama o gün hiç konumadk. Evimin büyüüydü, sorumluluk hep onun üzerindeydi. Nasl olumun üstüne böyle bir iftira atyorlar. Benim kap komularma sorun çocuumu.

Ana Sayfaya Git