Aşısızların salgınını yaşıyoruz!

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya: “Diyarbakır’da koronavirüse yakalananların yüzde 90 ve üzeri ya aşısız ya da tek doz aşı olanlardan oluşuyor, aşısızların salgınını yaşıyoruz”

Haberler 29.07.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakrda koronavirüs nedeniyle dün (27 Temmuz) be, bugün ise yedi kiinin yaamn yitirdiini, ölenlerin ve youn bakmda bulunanlarn yüzde 95inin asz ya da tek doz al olduunu söyledi.

AISIZLARIN SALGINI

Yerlikaya, Diyarbakrda vaka saylarnn endie verici boyutta olduunu, bugünlerde uygulanan testlerin yüzde 50sinin pozitif çktn ve günde ortalama bin vakann tespit edildiini belirterek, Diyarbakr ve bölge illeri, vaka says bakmndan geçen yln yazn yayor. Virüse yakalananlarn yüzde 90 ve üzeri ya asz ya da tek doz a olanlardan oluuyor. Aszlarn salgnn yayoruz. Diyarbakrda bir doz a olanlarn oran yüzde 40 iken, iki doz a olanlarn oran maalesef yüzde 20 civarnda. Son 10 günde biraz da korku ve sivil toplum kurulularnn çalmalar sonucu alama orannda biraz art söz konusu oldu. Ama bölge illerinde alama ile ilgili bandan beri bir güven sorunu var, bunun almas gerekir. Herkese gidip a olmasn bir kez daha tavsiye ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git