Asker Cinnet Getirdi

Kısa dönem er olarak askerlik yapan Diyarbakırlı Nedim Abeş, cinnet getirerek koğuşu taradı; 3 er şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Abes aynı silahla intihar etti.

Haberler 12.07.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Manisann Kula lçe Jandarma Komutanlnda ksa dönem er olarak askerlik yapan Nedim Abe, bilinmeyen bir nedenle cinnet getirip, MP5 makineli tabancayla kouta uyuyan erlere ate açt. Vatani görevini yapan 3 eri ehit edip, 3 eri yaralayan er Abe, ayn silahla bana ate ederek yaamna son verdi.

Olay, dün saat 03.20 sralarnda, Kula lçe Jandarma Komutanlna meydana geldi. lçe Jandarma Komutanlnda görevli askerlerden Ziraat Fakültesi mezunu ksa dönem jandarma er Nedim Abe, nöbet tutarken cinnet getirdi. Askerlerin uyuduu srada, elindeki MP5 makineli tabancayla koua giren Abe, uyuyan arkadalarna ate açt. Kurunlarn isabet ettii erler Onur Sünnüolu, Hüseyin Tolga Hepgül ve Mümin Pnarda ehit oldu. Erler Cemil Arslanhan, Emirhan Yaarolu ve Kenan Dursun ise yaraland. Nedim Abe, koutan çkp elindeki silah bana dayayp tetii çekerek intihar etti.

2S KOUTA, 1 HASTANEDE EHT OLDU

ehit olan askerlerden Bursa nüfusuna kaytl Mümin Pnarda ile zmir nüfusuna kaytl Hüseyin Tolga Hepgül vurulduklar anda kouta, zmir Bornovada yaayan Gaziantep nüfusuna kaytl Onur Sünnüolu ise kaldrld Kula Devlet Hastanesinde ehit oldu. Yaralanan askerler Cemil Arslanhan, Kenan Dursun ve Emirhan Yaarolu ise kaldrldklar Kula Devlet Hastanesinde yaplan ilk tedavilerinin ardndan Salihli Devlet Hastanesine sevk edildi. Üç askerin kol, bacak ve karnlarndan yaral olduklar, hayati tehlikelerinin bulunmad belirtildi.

lçe Jandarma Komutanlna gelen savc, görevlilerle birlikte inceleme yapt. Olay yerinden toplanan delilere el konuldu. ehit askerler ile intihar eden Abein cenazeleri, otopsi için zmir Adli Tp Kurumuna gönderildi.

VAL BLG ALDI

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de sabah saatlerinde Kula lçe Jandarma Komutanlna gelerek olayla ilgili bilgi ald. Valilikten yaplan açklamada, Olayla ilgili adli ve idari tahkikat balatlmtr. Aziz milletimize ve kederli ailelere basal, yaral askerlerimize acil ifalar temenni ederiz denildi. Kula lçe Jandarma Komutanlnda görev yapan dier askerlerin herhangi bir salk sorununun bulunmad belirtildi.

CNNETN NEDEN ARATIRILIYOR

Silah arkadalarna ate açan Diyarbakr nüfusuna kaytl ksa dönem er Nedim Abein daha önceden bilinen bir psikolojik sorununun olmad, bir anlk cinnet srasnda böyle bir ey yaptnn sanld belirtildi. Cinnetin nedeninin aratrld, soruturmann sürdüü bildirildi. Tanyanlar, Nedim Abein satranç oynayan, kitap okuyan, çevresindekilerle ilikileri iyi olan ve sevilen biri olduu söyledi.

EHTLER çN TÖREN YAPILDI

Askerlerden zmirli Onur Sünnüolu ve Bursal Mümin Pnardan cenazeleri, askeri tören için Manisa l Jandarma Komutanl bahçesine getirildi. ehitlerden yine zmirli olan Hüseyin Tolga Hepgülün cenazesinin ise ailesinin talebi üzerine Manisaya getirilmedii örenildi.

Manisadaki törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükehir Belediye Bakan MHPli Cengiz Ergün, Manisa 1inci Eitim Tugay Komutanlna vekaleten bakan Albay Güven Dere, l Jandarma Komutan Albay Özcan Kaplan, l Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ilçe belediye bakanlar, askerler ve vatandalar katld. Onur Sünnüolunun annesi Gülçin Sünnüolu, olunun fotorafn defalarca öptü, tabutuna sarld. Kendisine getirilen sedyeye ise oturmad. Sürekli olunun tabutunun banda, Onur sana bu tabut yakmad diye atlar yakan Gülçin Sünnüolu, yürekleri dalad. Onurun ablas Vildan Sünnüolu ise sinir krizi geçirdi, salk ekipleri müdahale etti. Baba Cihangir Sünnüolu da protokol üyelerince teskin edildi.

Bursal Er Mümin Pnardan kalp hastas olan babas Adnan Pnarda ile annesi Selma Pnarda ise kente getirilmedi. Törene katlan enitesi Hayrettin Bayram, Mümin Pnardan fotorafn tutarak töreni takip etti.

Yaamna son veren ksa dönem er Nedim Abein cenazesinin ise otopsinin ardndan Diyarbakra gönderildii belirtildi. Tören dualarn okunmasnn ardndan sona erdi. Aileler otobüslerle evlerine gönderildi.

EHTLERN EVLERNE BAYRAK ASILDI

ehit olan askerlerden Er Onur Sünnüolunun Bornovann Kemalpaa Mahallesindeki evi ile Er Hüseyin Tolga Hepgülün Konak ilçesi Ferahl Mahallesindeki evine Türk bayraklar asld. ehit Sünnüolu ile Hepgülün Gaziemirdeki Gülhane Camisinde yarn ölende düzenlenecek askeri törenle son yolculuklarna uurlanacaklar belirtildi. Mümin Pnarda da yine yarn memleketi Bursada son yolculuuna uurlanacak.

Ana Sayfaya Git