Askeri araca bombalı tuzak: 7 şehit

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlada, 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Haberler 05.10.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasankeyf ilçesine bal Altnoluk ve çelikköy köyleri arasnda, Umutlu köyü yol ayrmnda, devam eden yol yapm çalmasnn emniyetinin alnmas amacyla görevlendirilen askerleri tayan zrhl araca, bugün saat 06.00 sralarnda saldr düzenlendi. PKKl teröristler, yola tuzaklad el yapm patlaycy, zrhl askeri aracn geçii srasnda infilak ettirdi. Patlamada 4 asker ehit oldu, 5 asker de ar yaraland.

3 ASKER HASTANEDE EHT OLDU

Saldrnn ardndan bölgeye güvenlik güçleri ve çok sayda ambulans sevk edildi. Yaral askerler, bölgedeki hastanelere kaldrld. Tedaviye alnan yaral askerlerden 3ü, doktorlarn tüm çabasna karn, kurtarlamayarak, ehit oldu. ehitlerden 1nin astsubay, 6snn ise uzman çavu olduu bildirildi.

YOLDA DEV çUKUR OLUTU

Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliinde 4,5 metre çapnda geni çukurun olutuu görüldü. PKKl teröristlerin, el patlaycy önceden yola tuzaklad, kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdii saptand. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geni çapl operasyon balatt.

EHT ATE YAKTI

Buarada, ehit askerlerden Uzman çavu Ali Hekimin Antalyadaki baba ocana ate dütü. Aksu ilçesine bal Atatürk Mahallesindeki gecekonduda yaayan Aye ile Hasan Hekim çiftine, oullarnn ehit olduu haberi, askeri yetkililerce verildi. ehit ailesinin evine Türk bayra aslrken, kapda ambulans içinde salk ekibi hazr bekletildi. ehit Uzman çavu Ali Hekimin, 9 Eylülde Arzu Hekim ile evlendii belirtildi.

ASTSUBAYLIA GEçM

ehit Astsubay çavu Ömer Yiit Ulusun ac haberi, zmir Bergama ilçesinin krsal Hamzal Süleymaniye Mahallesinde yaayan ailesinin evine ulat. Ac haberi alan ehit astsubayn babas Yücel Ulus fenalat. Baba Ulusa hazr bekletilen ambulanstaki salk ekipleri müdahalede bulundu.

6 yl uzman çavuluk yaptktan sonra astsubayla geçen ve bekr olan ehidin evine Türk bayra asld. ehidin kardei çar Ulusun da astsubay olduu ve zmirde görev yapt belirtildi. ehidin, AK Parti Bergama lçe Bakan Hakan Kotunun einin yakn olduu örenildi.

GÖK HENÜZ BEKARDI

ehit Jandarma Uzman çavu Neet Gökün (25) ahadet haberi Eskiehirde oturan ailesine verildi. Uzman çavu Neet Gökün ac haberini Eskiehirin Emek Mahallesi ölen Sokakta oturan babas Turhan Gök ve annesi Nurcan Göke, eve gelen askeri yetkililer verdi. ehidin baba evine Türk bayra asld, evin önünde ambulans hazr bekletildi. Bekar olan Jandarma Uzman çavu Neet Gökün, Burak (19) ve Batuhan (7) adl 2 kardeinin olduu belirtildi. ehidin komular, ehidini kardei Batuhann bir süre önce Eskiehire izne gelen aabeyi Neet Göke tekrar birliine dönmemesini istediini, döndüü takdirde ehit olabileceini söylediini anlatt.

SAMSUNA DÜEN ATE

ehit 7 askerden birinin memleketi Samsunun Ladik ilçesi olan Jandarma Uzman çavu Uur Göksu olduu belirtildi. Göksunun Ladik ilçesi Deliahmetolu Mahallesindeki baba evine ate dütü. ehit babas Arif ve ehit annesi Fidase Göksu ile ehidin 4 kardeine ac haber verildi. ehidin baba evine ve evinin bulunduu sokaa Türk bayraklar asld. Yaknlar baba evine gelerek taziyede bulundu. ehidin aabeyi ve ayn zamanda mahalle muhtar olan Seyit Ahmet Göksu, taziyeleri kabul etti. ehidin yeeni Halil Göksu amcas için gözya döktü. ehidin baba evinin önünde ambulans bekletildi. ehit Uzman çavu Uur Göksunun yaklak 1 yl önce Nesrin Ata ile nianland, çiftin düün yapmak için ark görevinin bitmesini bekledii belirtildi.

BABA OCAINDA AIT

ehit olan askerlerden Uzman çavu Özgür Can ncenin ac haberi, Ankarann Etimusgut ilçesine bal Atakent Mahallesinde oturan ailesinin evine ulat. Salk ekipleri eliinde eve gelen askeri yetkililerden ac haberi alan ehidin babas Ömer ve annesi Sündüz nce, gözyalarna bouldu. ehidin anne ve babasn jandarma, polis ve salk ekipleri sakinletirdi. ehidin ailesinin oturduu bina Türk bayraklaryla donatlrken, Etimesgut Belediyesi de evin önüne taziye çadr kurdu. ehidin bekar olduu örenildi.

AMASYADAK ACI

ehit Uzman çavu Süleyman Aydnn, Suluova ilçesi Yeni Mahalledeki baba ocana ate dütü. ehit Aydnn ehadet haberi ilçede oturan babas Niyazi (54) ile annesi Fatma Aydna, Kaymakam Erdoan Kanylmaz tarafndan bildirildi. Ac haber üzerine ehidin baba evi ile ilçe meydanna Türk bayraklar asld. ehidin ailesi, ac haberle gözyalarna bouldu. ehidin aabeyi ve ayn zamanda mahalle muhtar olan Seyit Ahmet Göksu da taziyeleri kabul etti.

2 yl önce Dilek Aydn ile evlenen, 4 yldr Jandarma Uzman çavu olarak görev yapan Aydnn kardei Sefa Aydnn da Ankara Astsubay Okulunda eitim gördüü örenildi.

EHTLERDEN 3ÜNÜN CENAZES

ehit olan 7 askerden 3ünün cenazesi, topraa verilmek üzere memleketlerine uurland.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Morgunda bulunan ehit naalar, cenaze araçlar ile alnarak, uurlama töreni için 14üncü Hava Üs Komutanlna götürüldü. Basna kapal olarak düzenlenen uurlama törenine, Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutan Tugeneral Cokun Uçarclar, Belediye Bakan Vekili Ertuu evket Aksoy, kurum müdürüleri ve askeri yetkililer katld. Tören sonras ehit Jandarma Uzman çavu Özgürcan nce Ankaraya, Jandarma Uzman çavu Neet Gök Eskiehir ve Jandarma Uzman çavu Ali Hekimin cenazeleri Antalyaya uurland.

Ana Sayfaya Git