Askeri uçakların görüntüsüne soruşturma

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri uçakların faaliyetleri ile askeri bölgenin fotoğraflanması ve görüntüsünün izinsiz alınmasına ilişkin ilgililer hakkında soruşturma başlattı.

Haberler 04.08.2015 - 08:36 Son Güncelleme : 04.08.2015 - 08:36

Irakın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının kalktığı Diyarbakır 8inci Ana Jet Üs Komutanlığının görüntülenmesi ve fotoğraflarının çekilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SAVCILIK SORUŞTURMA AçTI

Diyarbakır 8nci Ana Jet Üs Komutanlığındaki askeri uçakların faaliyetlerinin ve askeri bölgenin fotoğraf ve görüntüsünün izinsiz olarak alınması, yazılı ve görsel medyada yayınlanması ile ilgili olarak 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Kanunununa muhalefet suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılmakla; yürütülen soruşturma devam etmektedir. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır