Atatürk Anıtı'na saldıran şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da önceki gün öğlen saatlerinde Şeyh Sait Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, çekiçle saldıran ve heykele zarar veren İbrahim Yeşil, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Yeşil'in sorgusunda, "Atatürk heykelini put olarak gördüğüm ve Allah rızası için eylemi gerçekleştirdim" dediği öğrenildi.

Haberler 21.08.2017 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir lçesindeki eyh Sait Meydannda bulunan Atatürk Antna önceki gün ölen saatlerinde çekiçle saldran ve heykele zarar verdii için gözaltna alnan 30 yandaki brahim Yeilin emniyetteki ilemleri tamamland. Asayi ube Müdürlüünde ifadesi alnan Yeilin, Atatürk heykelini put olarak gördüüm ve Allah rzas için eylemi gerçekletirdim dedii örenildi.

ALLAH RIZASI çN YAPTIM

lemlerinin ardndan ölen saatlerinde Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna sevk edilen üpheli, sorgusu yapldktan sonra tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Savclk ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinde ayn ifadeyi veren brahim Yeil, Atatürk aleyhine ilenen suçlar hakkndaki 5816 sayl kanuna muhalefet etmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeilin dosyas soruturmann devam için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna gönderildi.

Ana Sayfaya Git