Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 78. yıl dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 78. yıl dönümü törenle kutlandı.

Haberler 15.11.2015 - 12:27 Son Güncelleme : 15.11.2015 - 12:27

Diyarbakır Garındaki temsili törende, Atatürkün Diyarbakıra trenle gelişi canlandırıldı. Trenden inen gaziler, Vali Hüseyin Aksoya ellerindeki Türk bayrağını takdim etti. Vali Aksoy da öperek aldığı Türk bayrağını öğrencilere verdi.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Atatürkün, vefatından 1 yıl önce 15 Kasım 1937de Diyarbakıra gelişinde halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.

Tarih boyunca önemli bir ticaret, kültür ve medeniyet şehri olan Diyarbakırın çok sayıda önemli şahsiyeti konuk ettiğini anlatan Aksoy, Bu misafirlerden biri de Diyarbakır ile arasında kurulan gönül bağından ötürü şehrin insanları tarafından fahri hemşehrilik verilerek, ev sahibi olarak görülen Mustafa Kemal Atatürktür. Diyarbakıra her geldiğinde büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk duyduğunu dile getiren Atatürk, Diyarbakır ve Diyarbakır halkına gönülden bir muhabbetle bağlı olduğunu her ortamda belirtmiştir diye konuştu.

Daha sonra Anıt Parkta devam eden program, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

Törene Vali Aksoyun yanı sıra 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Başkan Vekili Ayşe Serra Bucak, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

AA

Ana Sayfaya Git