Atatürk'ün geliş günü!

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 83. yıl dönümü törenle kutlandı

Haberler 16.11.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakra geliinin 83. yl dönümü dolaysyla tören düzenlendi.

Yeniehir Kaymakamlnca Diyarbakr Garnda yaplan törende, Atatürkün Diyarbakra trenle gelii ve karlanmas temsili olarak canlandrld.

Trenden inen gaziler, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikciye Türk bayra takdim etti.

Beikci de öperek teslim ald Türk bayran örencilere verdi. Tören, Yeniehir Belediyesi bando takmnn seslendirdii türkünün ardndan örencilerin iir okumasyla devam etti. Kaymakam Beikci, yapt konumada, bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ehitleri rahmet ve minnetle andklarn söyledi.

83. YIL ÖNCE DYARBAKIRA GELM

Beikçi, öyle konutu:

Milletimizin birlii ve dirlii için canlarn feda eden aziz ehitlerimizin emanetini yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün hissettii ayn inançla bayramz ilelebet gururla, anla, erefle dalgalandracana yürekten inandmz gençlere emanet etmenin gururunu yaadk.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakra teriflerinin 83. yl dönümünde bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Malazgirtten çanakkaleye, Kurtulu Savandan terörle mücadeleye, içeride ve darda tüm dümanlarmza kar milletimizin birlii ve dirlii için canlarn feda eden aziz ehitlerimizi sayg ve minnetle anyoruz. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalaca inancyla hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlyorum.

Daha sonra Antparkta devam eden programda Kaymakam Beikci, Atatürk Antna çelenk sundu, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Törene, askeri ve mülki erkan, gaziler, ehit yaknlar, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git