Atatürk'ün gelişi; 84. Yıl

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 84. yıl dönümü dün törenle kutlandı. Diyarbakır Gar'ın da temsili karşılama yapıldı.

Haberler 16.11.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakra geliinin 84. yl dönümü dün çeitli etkinliklerle kutland. Diyarbakr Garn da temsili karlama yaplrken törene, askeri ve mülki erkan, gaziler, ehit yaknlar, örenciler ve vatandalar katld.

Yeniehir Kaymakamlnca Diyarbakr Garnda yaplan törende, Atatürkün Diyarbakra trenle 15 Kasm 1937de gelii ve karlanmas temsili olarak canlandrld.

ATATÜRKÜ KARILAMA

Trenden inen gaziler, Yeniehir Kaymakamlna vekalet eden Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koça Türk bayra takdim etti. Koç da öperek teslim ald Türk bayran örencilere verdi. Tören, stiklal Mar ve örencilerin iir okumasyla devam etti.

Kaymakam Koç, törende yapt konumada, bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ehitleri rahmet ve minnetle andklarn söyledi.

Koç, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 1916 ve 1937 yllar arasnda farkl görevlerle Diyarbakrda bulunduunu, 100 günü akn bir süre de kentte kaldn bildirdi.

Atatürkün Diyarbakra her geldiinde büyük bir bahtiyarlk ve mutluluk duyduunu dile getirdiini ifade eden Koç, Atatürkün Diyarbakr halkna gönülden bir muhabbetle bal olduunu her ortamda belirttiini aktard.

Koç, Atatürkün vefatndan bir yl önce 15 Kasm 1937de Diyarbakr Garna terif ettiini belirterek, Ülkemizin dört bir yannda olduu gibi Diyarbakrda da halk tarafndan büyük bir coku ve sevgi gösterileri ile karlanmtr. Aziz Atatürk, tarih boyunca barn, hogörünün, sevginin ve kardeliin ilmek ilmek ilendii, yüzlerce devlet, kültür ve bilim insan yetitirmi bir ehir olarak, çada uygarlk seviyesine ulamak için gösterdiiniz hedeflere emin admlarla ilerliyoruz. dedi.

NSANIMIZI YÜCELTMEK

nsanmz yüceltmek, mutlu ve huzurlu klmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. diyen Koç, ülkenin hzla gelien ehirlerinden ve dünyaya açlan bir vitrini olan Diyarbakr daha da gelitirmek, güzelletirmek ve dünya kentleri arasnda yerini güçlendirmek için var güçleri ile çaltklarn bildirdi.

Koç, Sizlerin ifadelerinde geçen Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardr. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur. düsturu içerisinde, gelecek nesillere daha da güzel bir Diyarbakr brakmak için çalmaya devam edeceiz. Bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve saygyla anyorum. ifadelerini kulland.

Törene, askeri ve mülki erkan, gaziler, ehit yaknlar, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git