Ateşini yakmıştı 20 yıl istendi!

Diyarbakır'da eşinin üzerine benzin döküp yakarak ölümüne, kızının da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Can Y'nin yargılanmasına başlandı

Haberler 15.09.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda benzinle yakt ei Güllü Ynin ölümüne, kz Dilek Ynin de yaralanmasna neden olduu gerekçesiyle arlatrlm müebbet ve 20 yla kadar hapis cezas istemiyle hakknda dava açlan Can Ynin yarglanmasna baland.

7. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya ee kar canavarca hisle kasten öldürme ile çocua ve alt soya kar canavarca hisle öldürmeye teebbüs suçlarndan yarglanan sank Can Y. tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla baland.

Üzerine isnat edilen suçlamalara ilikin savunma yapan Can Y, çalmasna rza göstermedii için ei ile sürekli bu konuda aralarnda tartma yaandn iddia etti.

Yaanan tartmalar nedeniyle einin kendisini karakola ikayet ettikten sonra çocuklar alarak kadn snma evine yerletiini belirten Can Y, Bir süre sonra ayn i yerindeki Sertaç isminde birisi beni arayarak, eimin yannda olduunu ve bu iin peine dümemem için beni uyardn belirtti. Bu kiiyle telefonda tarttk ve birkaç gün sonra da eimle barp ayr eve tandk. dedi.

Yeni eve tandktan sonra eiyle geçmii geride brakmaya karar verdiklerini ve iki gün sorun yaamadklarn öne süren Can Y, einin tekrar ayn i yerinde çalmak istediini söylemesi üzerine yine tarttklarn iddia etti.

Can Y, savunmasnda unlar kaydetti:

Bana, Ya o i yerinde çalrm ya seni boarm ya da Sertaç beni yine götürür. dedi. Dier arkadalaryla ba bahçe iinde çalmasna izin verdim. Eve gelince Sertaçn yannda çalmak istediini söyleyince yine tarttk. Seni sevmiyorum Sertaç seviyorum, onun yannda mutluydum. sözleri üzerine tokat attm. Sinir krizi geçirdi ve kendisini aracn altna atmak istedi. Buna müsaade etmedim ne yaptysam sakinlemedi. Gözüm döndü. Gözümü açtmda her yer yangn yerine dönmütü.

Mahkeme bakannn daha önceki ifadelerinde Sertaç isimli kiiden neden bahsetmediin sormas üzerine sank Can Y, o dönem 3 gün youn bakmda tedavi gördüünü, ne söylediini hatrlamadn ve bugün verdii beyanlarnn doru olduunu ileri sürdü.

- Yaralanan kz babadan ikayetçi oldu

Söz konusu olay srasnda yaralanan sann kz Dilek Y, Babam deil o benim. Sürekli tartyordu. Anneme ie gitme derdi ama o akama kadar da evde yatard. Olaydan önce tartmalar artmt ve annemi dövüyordu. Bazen bizi de döverdi. Annemle snma evinde 3 gün kaldk. diye konutu.

Olay günü babasnn iten gelen annesi ile oförün yanndaki koltukta oturduu iddiasyla tarttn dile getiren Dilek Y, ifadesinde öyle dedi:

O adam (baba) tartma srasnda anneme tokat atarak evden çkt. Nereye gittiini bilmiyorum. Annem de arkadandan para alarak ekmek almak için frna gitti. Evde tektim. Bir süre sonra evin dnda barma sesleri geldi. O adam, annem ve annemin iki arkada arasnda tartma çkt. Sonra annem eve geldi ve tarttlar. Ben de onlarla ayn odadaydm. O adam banyoya girdi. Ben dar çkacak sandm. Sonra elinde benzin dolu ieyle geldi ve annemle benim üzerime döktü. Bir miktar da kendi üzerine döktü. Annem beni dar çkarmaya çalt, ancak çkmadm. Elindeki çakma yakmasyla her taraf alev ald. Ben ve o banyoya geçtik söndürmek için. Annem balkondan aa dümütü. Ben ve çevredekiler söndürmeye çaltk ama sönmedi. Sonra çemeden suyla söndürdük. Salk ekipleri gelip hastaneye götürdü. Sanktan ikayetçiyim.

Güllü Ynin annesi Remziye S. ise sann daha önce kznn kafasnda ie krdn, ikametinden de silah zoruyla çkardn öne sürerek ikayetçi olduunu belirtti.

Cumhuriyet savcs, üzerine isnat edilen suçtan sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Mahkeme, sank Can Ynin tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

- stenilen ceza

ddianamede, 17 Ekim 2019da gerçekleen olayda, Can Y. hakknda ee kar canavarca hisle kasten öldürme ile çocua ve alt soya kar canavarca hisle öldürmeye teebbüs suçlarndan arlatrlm müebbet ile 13 yldan 20 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git