Atık malzemeden araba yaptılar

Muş'ta bir grup öğretmen ve öğrenci, hurdadan topladıkları malzemelerle motorlu araç yaptı.

Haberler 05.06.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meslek Teknik Anadolu Lisesinde görevli iki öretmen ve makine bölümü örencileri, bilim fuarna proje üretirken motorlu araç yapmaya karar verdi.

Bunun üzerine harekete geçen öretmen ve örenciler, hurdadan aldklar sac, boru, demir profil ve baz metal malzemeler ile otomobil motorunu araç haline getirdi.

Motorlu Araçlar Teknolojisi öretmeni Ömer Yaar, yapt açklamada, tasarladklar benzinli arac 8 ayda tamamladklarn söyledi.

Bu çalmay örencilerin pratiklii ile mesleki bilgi ve becerilerini gelitirmeleri amacyla gerçekletirdiklerini anlatan Yaar, Üzerinde örencilerimize pratik yaptrdk. Hurdaclardan otomobil motoru aldk. Dier malzemelerini farkl farkl firmalardan, hurdalktan, atölyedeki eskilerimizden destek alarak toplayp ortaya güzel bir ürün çkardk. Bir araçta olan birçok aksam bir araya monte ederek 8 aylk bir sürede saatte azami 50 kilometre hzla yürüyen otomobil yaptk. diye konutu.

Öretmen Erhan Suba da geri dönü projesi kapsamnda birçok eser ortaya koyduklarn belirterek, Özellikle yenilenebilir enerji üzerinde biyoenerji olsun, güne panelleri olsun, rüzgar türbini olsun, bunlarla ilgili projelerimiz devam ediyor. Motor teknoloji alannda araba yaptk. u an aracmz çalr durumda. Kullanmadmz malzemelerden artk olan panelleri kullanarak güne enerjisini elde ettik. Stop lambalarn güne enerjisiyle çaltrabildik. naat teknolojisi alannda sera ev diye bir proje gelitirdik. çöpe atlan pet ielerden sera evi oluturduk. Tarmla ilgili nasl bir fayda salayabiliriz nasl bir farkndalk oluturabiliriz diye bu projeyi gelitirdik. Bunlar tamamen geri dönü kapsamnda yaplan eserlerdir.

lisin dur ihtarna uymayarak kaçan otomobilde, 265 kilo 200 gram esrar ele geçirildi.

Batman Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin uygulama noktasnda sürücüsü dur ihtarna uymayarak kaçan bir otomobil, ekiplerin takibi sonucu durduruldu.

Araçta dedektör köpek Sarkz ile yaplan aramada 265 kilo 200 gram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltna alnan R.A. ile M.Dnin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git