Atıl park el-cezeri parkı oldu

Ak Partili Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesi’nde atıl durumda bulunan 25 bin metrekarelik araziyi parka çevirerek çevredeki vatandaşların huzur içerisinde dinlenebileceği yaşam alanı haline getirdi.

Haberler 24.05.2021 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, ilçeye kazandrd park ve yaam alanlar ile cadde ve sokaklarda, topluma mal olan önemli bilim ve kültür insanlarnn isimlerini yaatmaya devam ediyor. Yapm tamamlanan parka, bölgeden yetien ve dünya çapnda bilim adam olarak bilinen El-Cezerinin ismi verildi.

Türkiyenin en büyük mahallesi olarak kabul edilen Baclar Mahallesinde atl durumda bulunan arazi belediyenin imkanlaryla parka dönütürülerek, oluan yeil ve doal alanlar ile vatandalar için dinlenme ve yaam adas haline getirildi. Diyarbakr iklimine özgü aaçlarn monte edildii park 25 bin metrekarelik alan kapsyor.

DYARBAKIRIMIZ ÖZÜNE DÖNÜYOR

Dünyada ilk robotu kefeden bilim insan olarak bilinen, ayn zamanda ünlü islam bilgini ve Kürt alimi olan El-Cezeri 12.yüzylda yaam olup bilim ve ilim dünyasna yön veren bir çok eseriyle biliniyor.

Parkta incelemelerde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Amacmz milletimize huzur bulacaklar yaam alanlar kazandrmak ve çok ey borçlu olduumuz deerlerimizin isimlerini vererek yeni nesillerin hafzasnda bu bilgeleri ve ilim insanlarn yaatmaktr. Bu parkmza El-Cezerinin ismini verdik. Halkmz bu kararlardan çok memnun. Hamd olsun Diyarbakrmz özüne dönüyor. Bu yöndeki çalmalarmz devam edecek. dedi.

Ana Sayfaya Git