Ayakkabısını sanığa fırlattı!

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 köylünün hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlere öncülük ettiği iddiasıyla 17 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 16 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Burhan Taş'ın duruşmasında olay çıktı.

Haberler 14.04.2018 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Sur ilçesine bal Dürümlü mezrasnda 16 köylünün hayatn kaybettii bombal saldry gerçekletiren PKKl teröristlere öncülük ettii iddiasyla 17 kez arlatrlm ömür boyu ve 16 yla kadar hapis istemiyle tutuklu yarglanan Burhan Tan durumasnda olay çkt.

Sura bal Dürümlü mezrasnda 12 Mays 2016da patlayc yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kiinin yaamn yitirdii, 23 kiinin de yaraland terör saldrsnda, PKKl teröristlere öncülük ettii gerekçesiyle tutuklanan, hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, 16 kiiye kar kasten öldürmek ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi suçlarndan 17 kez arlatrlm ömür boyu ve 16 yla kadar hapis istemiyle dava açlan Burhan Tan yarglanmasna devam edildi. Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen durumaya, tutuklu sank Burhan Ta, hayatn kaybeden köylülerin yaknlar, sank yaknlar ve avukatlar katld. Durumada söz hakk verilen sank Burhan Ta, celse arasnda dinlenen Kirpi kod adl gizli tandn ifadelerini kabul etmediini belirterek, Belki de gizli tank kendisi bu olay gerçekletirmitir. Bu nedenle benim aleyhime beyanda bulunmaktadr. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum dedi.

OLAY çIKINCA DURUMAYA ARA VERLD

Saldrda hayatn kaybeden 16 köylünün yaknlar ise ifadelerinde sanktan ikyetçi olduklarn söyledi. Madur ailelerinin ifadelerinin alnmas srasnda sank ve izleyiciler arasnda önce sözlü tartma çkt. Sank, sank yaknlar ve madur yaknlar arasnda balayan tartma daha sonra arbedeye dönüünce, salonda bulunan jandarma görevlileri, sank Burhan Ta duruma salonundan çkarmaya çalt. Bu srada madur yaknlarndan birinin sana frlatt ayakkab, askerlerden birinin yüzüne çarpt. Gerginliin artmas üzerine salona takviye güvenlik görevlileri çarlrken, gelen polisler, madur yaknlarn duruma salonundan çkard. Mahkeme, duruma salonunda gerekli süknet salanncaya kadar durumaya ara verdi. Gerekli güvenlik önlemleri alndktan sonra izleyici sralarnda bulunan sank yaknlar da duruma salonundan çkarld.

DURUMALAR KAPALI YAPILACAK

Gerginliin sona erdirilmesinin ardndan taraf avukatlarnn katlm ile durumaya devam edildi. Mahkeme heyeti, çkan arbede sonrasnda durumann güvenli olarak yürütülmesi açsndan, yarglamaya sann yokluunda devam edilmesine karar verdi. Sank avukat ise durumada çkan olaylar nedeniyle yarglamann kapal olarak yaplmasn talep etti. Savc da sann tutukluluk halinin devamna ve durumalarn kapal yaplmasna karar verilmesini istedi.

Ara kararn açklayan mahkeme heyeti, sank Burhan Tan tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi. Mahkeme, durumada yaanan arbedeyi dikkate alarak, durumalarn bundan sonra kamu güvenliinin kesin olarak gerekli kld hal nedeniyle kapal yaplmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git