Aydın annelerle buluştu!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Haberler 27.04.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, daa kaçrlan çocuklar için evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Aydn, çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak partinin il binas önünde 3 Eylül 2019da balattklar oturma eylemini 602nci gününde sürdüren Diyarbakr annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Anne ve babalarla görüen Aydn, ziyaretin ardndan gazetecilere yapt açklamada, çocuklarnn daa kaçrlmasndan sorumlu tuttuklar HDPnin il binas önünde eylem yapan ailelerin yannda olduklarn söyledi.

ANNELERE DESTEK VERD

Aydn, çadrdaki ailelerin çocuklar HDPnin politikalar nedeniyle daa götürülüp, ellerine silah verildi. nanyoruz ki, devletimizin ve hükümetimizin gösterdii gayret, yapt çalmalar ve annelerin dik duruuyla nasl ki 24 aile çocuklarna kavutuysa kalan aileler de evlatlarna kavuacaktr. dedi.

Annelerin yüreinin yandn dile getiren Aydn, Bir annenin yürek acsn haksz ithamlara uratan insanlarla karlatk. Bu ehrin, bu ülkenin bu kadnlara sahip çkmas gerekiyor. Bu kadnlarn gösterdii cesaret ve kararllk, onlarn sadece kendi evlatlar için deil bu ehirde yaayan herkesin evladnn huzuru, güvenlii, gelecei için bir mücadeledir. ifadelerini kulland.

KOBAN OLAYI DAVASI

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014te düzenlenen eylemlere ilikin, aralarnda PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinin yan sra eski HDP e genel bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan da bulunduu 108 sann yarglanmasna balanmasna deinen Aydn, bu vesileyle 6-8 Ekim olaylarnda hayatn kaybeden Yasin Börü ve arkadalarn da rahmetle andklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git