Aydın, gazetecilerle iftarda buluştu

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kentte görev yapan gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.

Haberler 28.04.2022 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakanlnca Güneydou Gazeteciler Cemiyeti sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programnda konuan Aydn, Anadolu Kültür A Yönetim Kurulu Bakan Osman Kavalann 15 Temmuz darbe giriimi ve Gezi Park olaylarna yönelik yargland davada Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüsten arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlmasna gösterilen tepkileri eletirdi.

Türkiyenin yakn tarihini çok yakndan ilgilendiren bir yarglama dosyas ile karlatklarn ifade eden Aydn, öyle konutu:

Gezi davasnda bata Osman Kavala olmak üzere bütün vandalln mimar olduuna kanaat getirilen sanklara mahkemece cezalar verildi. Yerel mahkeme kararyla bu ahslarn terör dolu sokak eylemlerini finanse eden, organize eden, bu iin içerisinde yer alan ba aktörler olarak yer aldklarna bir yerel mahkemenin hükmü tesis edilmi oldu. Bunun üzerinden maalesef hiç görmek istemediimiz ve Türkiye demokrasisinin umarz bir daha ahit olmayaca derecede alçakça bir saldr furyas gerçekleti.

Bunlar iddetle knadklarn belirten Aydn, unlar kaydetti:

*Böyle bir dil, üslup ve yaklamn, Türkiyede yüzde 52 halkn oyuyla seçilmi meru bir Cumhurbakanna bu ekilde bir tehdit dilinin kullanlmasn reddediyoruz. Bunu kesinlikle en üst düzeyden knyoruz. Bu insanlar milletvekillii dokunulmazl zrh arkasna saklanarak bu eylemlerini gerçekletiriyorlar.

Aydn, ramazan ay boyunca tekilatlaryla il ve ilçelerde çeitli programlar gerçekletirdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git