Aylar sonra cuma namazı!

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki toplu ibadet kısıtlamasının kısmen kaldırılmasının ikinci haftasında cumaya giden vatandaşlar, özellikle 27 şehit sahabe türbesinin bulunduğu Hz. Süleyman Camisi'nin avlusunu doldurdu.

Haberler 06.06.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, Cami ve Mescitlerde Cemaatle badet Edilmesi hakknda 81 il valiliine gönderilen genelgenin ardndan bu hafta da kentte belirlenen park, meydan gibi açk alanlar ve cami avlularnda cuma namaz klnd.

Kent genelinde hazrlanan açk alanlarda ve cami bahçelerinde klnan cuma namaz öncesinde adrvan, cami tuvaletleri ve abdesthaneler, tedbirler kapsamnda kapal tutuldu.

MASKE VE TEK KULLANIMLIK SECCADE DAITILDI

Tedbirlerin üst seviyede tutulduu kentte seccadeleri ile gelen vatandalar maske takp, sosyal mesafe kuralna uygun ekilde saf tuttu. Güvenlik güçleri ve ekiplerce tedbirler youn ekilde uygulanrken görevliler tarafndan seccadesi bulunmayan vatandalara tek kullanmlk seccade ile maske datld.

Cuma namaznn klnd açk alanlardan biri de kentin ilk yerleim alan ve yönetim merkezi olan 72 bin metrekarelik alana sahip, 20 burç ve 4 kapnn yer ald, dün ziyarete açlan çkale ile Hz. Süleyman Camisi ve 27 sahabe türbesinin avlusu oldu.

AYLAR SONRA BURADA CUMA NAMAZI GÜZEL DUYGU

Vatandalardan Özcan Güner, uzun bir aradan sonra bu camide namaz klmann sevincini yaadn söyledi.

Buras doup büyüdüümüz mahalle. Daha önce böyle bir eyle karlamamtk. Serbestçe girip dolatmz bir mekand. Aylar sonra burada cuma namaz klmak güzel bir duygu. Kaybetilmi bir eyi tekrar kazanmak gibi. diyen Güner, bundan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Güner, Elhamdulillah, Rabbim bizi böyle ar süreçlerle imtihan etmesin, bizi mabedlerimizden ayr brakmasn inallah. Burada namaz klarken büyük huzur duyduk. Temennimiz eski günlerde olduu gibi cemaatle yan yana saf tutarak namaz klacamz günlerin gelmesi. dedi.

Dabanolu Mahallesi Muhtar Abdullah Babrak da Hz. Süleyman Camisinde namaz klamamann burukluunu yaadn belirterek, bugün bu kutsal mekanda namaz klmann mutluluunu yaadn dile getirdi.

çok güzel duygular içindeyiz. Buras maneviyat çok yüksek bir yer. Burann atmosferi bambaka. çok mutluyuz. Namaz kldk. nallah daha güzel günler de gelir. ifadelerini kullanan Babrak, yetkililerin koronavirüsle ilgili çarlarna uymann önemine deindi.

Babrak, tedbirlere uyularak koronavirüsün atlatlabileceine inandn da kaydetti.

Ana Sayfaya Git