Aynkebir serinletiyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan Aynkebir, doğal güzelliği ve buz gibi suyu ile kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşları ağırlıyor.

Haberler 18.07.2020 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede hava scaklnn bazen 40 dereceyi amas üzerine serinlemek isteyen vatandalar, kentteki doal alanlar tercih ediyor. Diyarbakrn Hani ilçesine bal Seren köyünde bulunan Aynkebir de scaktan bunalan ve keyifli bir gün geçirmek isteyen vatandalarn tercih ettii mekanlar arasnda yer alyor.

Buz gibi suyu ve doal güzelliiyle vatandalarn ilgi gösterdii Aynkebiri tercih edenler, seyri doyumsuz manzara eliinde piknik yapyor ve souk suda yüzüyor.

Diyarbakr merkezden ailesiyle piknie gelen brahim çli, buz gibi su ve esiz bir güzellie sahip kanyonun bulunduu Aynkebiri tercih ettiklerini söyledi.

AYNKEBRDE SERNLYOR

Yeni tip koronavirüs salgn nedeniyle baka bir yere gidemediklerini kaydeden çli, Pandemi dolaysyla bir yerlere gitmek riskli oluyor. Onun için buray tercih ettik. çocuklarmla geldim, eleniyoruz. Hava scakl 40-45 derece ama suyu buz gibi. Suyu çok temiz olduu için buray tercih ettik. Geçen yl da gelmitik. Beendiimiz için bu sene yeniden çocuklarla geldim. dedi.

Burhan Bayer de görüntüsüyle çok güzel bir kanyon olan Aynkebirde, rahat bir ekilde serinlediklerini belirterek, Buras Hani için çok güzel bir yer. Hava scak olunca buraya geliyoruz. Ulamda da sknt yok. Herkesi buraya davet ediyoruz. Kanyon çok güzel. Suyu buz gibi. Suyun içine karpuz brakyoruz, souktan çatlyor. Keke bu su, her yerde olsa. ifadelerini kulland.

Bayer, Aynkebirin bulunduu alann daha da güzel olmas için yetkililerden çevre düzenlemesi yaplmasn istediklerini aktard.

Ailesiyle piknik yapan 9 yandaki Irmak Kurakç da Aynkebirin çok güzel bir yer olduunu anlatarak, Güzel bir yer, yeil bir alan. Suyu souk. çok beendim. Buraya bir daha gelmek istiyorum. Buraya herkesin gelmesini isterim. dedi.

Ana Sayfaya Git