Ayşe Öğretmen cezaevine girdi

Erteleme süresi dolan Ayşe öğretmen, cezaevine girdi.

Haberler 19.04.2019 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan üç yl önce telefonla katld televizyon programndaki konumasnda, terör örgütü propagandas yapt gerekçesiyle yarglanp, 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlan ve infaz iki kez 6 aylk sürelerle ertelenen öretmen Aye çelik, önceki gün cezaevine koyuldu.

Öretmen Aye çelik, 2016 ylnda telefonla katld televizyon programndaki konumasnda terör örgütü propagandas yapt iddiasyla 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld. çelik, 20 Nisan 2018de 6 aylk kz Deran ile birlikte cezaevine konulduktan sonra 4 Maysta tahliye edilerek infaz 6 ay süreyle iki kez ertelendi. Önceki gün erteleme süresi dolduu için adliyeye giden Aye çelik, cezaevine girdi. çelikin cezaevi koullar nedeniyle kz Deran annesine brakt örenildi.

DENETML SERBESTLK çN BAVURU

çelikin avukat Mahsuni Karaman, müvekkilinin denetimli serbestlikten yararlanarak, tahliye edilmesi için nfaz Hakimliine bavurdu. Avukat Karaman, toplam 15 ay olan cezann 4te 3ünün infaz edileceini kaydederek, unlar söyledi:

Aye öretmenin toplam cezas 15 aydr. Bu 15 ayn 4te 3ü infaz ediliyor. Dolaysyla 11 aya denk geliyor. Bu 11 ayn tamamn aslnda cezaevinde geçirmemesi gerekiyor. Bize göre son 1 yln denetimli serbestlikten yararlanarak darda geçirebilir. Bu konuda nfaz Hakimliine zaten bugün itibaryla bir talebimiz oldu. ayet 1 yllk denetim süresi üzerinden bir infaz gerçekleirse nfaz Hakimlii böyle bir karar verirse Aye öretmen çkar yakn zamanda. Ancak Diyarbakr nfaz Hakimliinin yaygn uygulamas, Türkiye genelinde de yaygn uygulamadr. Denetim serbestlik süresi 6 ay sürelidir. Eer son 6 ay açsndan bir denetimli serbestlik söz konusu olursa, Aye öretmenin 5 ay cezaevinde kalmas gerekecek.

AYM KARARI DA BEKLENYOR

Avukat Karaman, bireysel bavuru yaplan Anayasa Mahkemesinden (AYM) de karar beklediklerini dile getirerek, Anayasa Mahkemesindeki bireysel bavuru dosyasnda eer bir karar çkm olsayd Aye öretmen dün itibaryla cezaevinde olmayacakt. Aye öretmen ile ilgili bu mahkumiyet hükmü 2017 ylnda verildi. Ekim, kasm ay gibi kesinleti. Kesinleen bu mahkumiyet bu tarihe kadar infaz edilmedi. Sadece bir giri- çk oldu cezaevine. Aye öretmenin giri- çkndan sonra bir doumu söz konusu olmutu. çocuu olmutu. 4 ay kadar o dönem erteleme almtk. Daha sonra Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl nfaz Kanunu 17nci maddesi uyarnca 2 kez de 6ar ay olmak üzere cezasnn infaznn ertelenmesi karar verilmiti. O yüzden bu infaz bugüne kadar gerçeklemedi; ancak bu ertelenen cezann infazna 17 Nisan itibaryla yeniden balanaca, önceden zaten tarafmzca biliniyordu. Dün itibaryla da bu süre dolunca Aye öretmeni götürüp teslim ettik. Aye hanm u anda Diyarbakr E Tipi Cezaevinde bulunuyor diye konutu.

DERAN BEBEN ÖZEL DURUMU VAR

Öretmen Aye çelikin 1,5 yandaki Deran isimli bebeinin özel durumunun olduunu ve özel bakm gerektiini aktaran avukat Mahsuni Karaman, Aye hanmn çocuu u an 1,5 yanda. Özel bir çocuk olmasnn nedeni u, özel bakm gerektiriyor. çoklu gda alerjisi söz konusu yani genel itibaryla yaygn bütün gda maddelerini tüketemiyor. Süt ve süt ürünleri, et, kyma ve benzeri, bir ksm meyveleri de tüketemiyor. Yani ciddi bir özel bakma ve ilgiye muhtaç bir çocuktur. u an çocuk darda, Aye öretmen kendi annesine brakarak, cezaevine girdi. Bu ekilde de öyle görünüyor ki devam eder. Umut ediyoruz ki Anayasa Mahkemesi bir an önce Aye öretmenin dosyasn gündeme alr, bu konuda bir karar verir ve çocuu Deran bebek ile Aye öretmeni bir araya getirir dedi.

Ana Sayfaya Git