Azim engel tanımıyor

Terör bacaklarını aldı ama başarıya koşmalarına engel olamadı

Haberler 26.10.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatani görevlerini yaparken teröristler tarafndan döenen patlaycnn infilak etmesi sonucunda bacaklarn kaybeden Ampute Futbol Milli Takm Teknik Direktörü Osman çakmak ve Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takm oyuncusu Deniz Klç, yaama ballklar ve baarlaryla çevrelerine örnek oluyor.

rnakn Besta bölgesi ve Irakn kuzeyinde PKKl teröristlerce döenen patlaycnn infilak etmesi sonucunda bacaklarn kaybeden Ampute Futbol Milli Takm Teknik Direktörü Osman çakmak ve Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takm oyuncusu Deniz Klç, futbol ile hayata baland.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), Ampute Futbol Türkiye Kupas müsabakalar için Diyarbakrda bulunan çakmak, futbol hikayesinin 11 yandayken evde maç izledii sradaki heyecanyla baladn söyledi.

rnakta vatani görevini yaparken teröristler tarafndan yola döenen patlaycnn infilak etmesiyle 1997de sa ayan diz altndan kaybettiini anmsatan çakmak, TSKda rehabilitasyon merkezi fizik tedavi bölümünde tedavi gördüü srada dönemin genelkurmay bakannn kendilerini ziyaret ettiini, onun yönlendirmesiyle 2008de ampute futboluna baladn belirtti.

Hep aklma annemin karsna ayaksz nasl çkarm, geldi. En büyük arzum, hedefim futbol oynamak, ülkeme ve milli takma hizmet etmek. Tüm hayallerim bitti dediim anda Allah beni gazilik makamyla beraber ampute futboluyla tantrd. diyen çakmak, bir dönem TSKnin ampute futbol takmnda ve milli takmda oynadn, imdi de milli takmn banda bulunduunu kaydetti.

DÜNYA VE AVRUPADA BR BRNC OLACAKSA O DA BZ OLMALIYIZ

Sporculara takm içerisinde aile birliini salamann önemini aktardn kaydeden çakmak, öyle devam etti:

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiimiz zaman Dünya ve Avrupada biri birinci olacaksa o da biz olmalyz. Bunu hakkediyoruz. Ben size güveniyorum siz de kendinize güvenin. diyorum. 2017 ve 2021de Avrupa ampiyonu olduk. stek, arzu ve coku sahaya yansdktan sonra bu farkl bir duygu oluyor. çok sayda antrenman yapyoruz. Bilimi, futbolun yeni trendlerini kullanarak sahaya yansttmz zaman rakibe göre önlem almayacaz, rakip bize göre önlem alacak. Futbolcuya göre önlem almayacaz. Arkadalarma, skor farkl olabilir ama oynayan ve oynatan, yön veren ve yönlendiren her zaman biz olmamz lazm. diyorum. 2018de de dünya ikincilii elde ettik. Final maçnda penalt kaçrmtm. Türk halk hakkn helal etsin ve o dünya kupasn en yakn zamanda kazandracaz. demitim. Halkmz, Sayn gazim hakkmz sana ve takmna helaldir. demiti. Takm olarak bu yolda ve dorultuda gidiyoruz.

GELECEN TEMNATI OLAN GENçLERMZLE BR ARAYA GELMEK STYORUZ

rnakta ayan kaybettikten sonra tedavi için 8 gün Diyarbakrda kaldn hatrlatan çakmak, o günkü Diyarbakr ile bugün arasnda dalar kadar fark olduunu dile getirdi.

Futbolun stanbul, zmir ve Bursadan ibaret olmadn belirten çakmak, burada da engelli ve umudunu kaybetmi gençlerin bulunduunu aktard.

Diyarbakrn önemli bir ehir olduunu ifade eden çakmak, öyle konutu:

Bugün burada yaptysak ertesi gün de rnakta ve Arda da yaparz. Ampute futbolunun olmad illere giderek gelecein teminat olan gençlerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Maçlar cokuyla yaplyor. Diyarbakrda ay-yldzl bayraklar sallyorlar. Artk büyüyoruz ve 100 milyon olunca kimse bizim bileimizi bükemez. Gençlere, pes etme bizim gibi mücadele et slogan için görsel anlamda buradayz.

MÜCADELE ETTMZ SÜRECE HEP BRLKTE GÜçLÜYÜZ

Srf engelli kardelerimize deil dier kardelerimize u an sporu seven Cumhurbakanmz, Bakanlmz ve Valimiz her türlü yardm yapyor. nallah kardelerimiz de ilerde çok iyi futbolcu, basketbolcu ve voleybolcu olacaklar. ifadelerini kullanan çakmak, Diyarbakrda gece geç saatlere kadar insanlarn darda dolaabildiini, bunlarn güzel gelimeler olduunu dile getirdi.

çakmak, Birlik olalm ve kenetlenelim. Hainlere frsat vermeyelim. Biz bu bedelleri ödedik. Aman dikkat edelim, hainler bizden bir ey almak isteyecektir. Devletimize ve milletimize inanalm. Devlet bizim yanmzdadr. Sen ben bir olduumuz zaman devlet var. nsan yaat ki devlet yaasn diyorum. Mücadele ettiimiz sürece hep birlikte güçlüyüz. eklinde konutu.

SPOR ENGEL TANIMAZ

Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takm oyuncusu Deniz Klç ise 22 yl önce Irakn kuzeyinde gazi olduunu, hayata tutunmak için ampute futbolla tantn ve 2003ten bu yana bu sporu yaptn anlatt.

Ampute Futbol Türkiye Kupas maçlarnn Diyarbakrda oynanmasndan dolay mutlu olduklarn dile getiren Klç, kente bir ampute takmnn çok yakacan belirterek unlar söyledi:

Diyarbakrda gazi ve engelli kardelerimiz mutlaka vardr. Bir yerden balamak gerekiyor. Buralardayz gelip görsünler bizi. Spor engel tanmaz. Onlar da ipin ucundan tutarsa herkes yardmc olur. Burada güzel olur diye düünüyorum. Hayat devam ediyor ve hayattan kopmamak gerekiyor. Ayamz, kolumuzu ve gözümüzü kaybediyoruz. Ama yaamaya devam ediyoruz. Yaama sevincinin olmas lazm. nsanlar ayan kaybetti diye çekip köede oturamaz. Oturmamak da gerekiyor. Bir ekilde hayat mücadelesine ve yaamaya devam etmeleri gerekiyor. Burada köesine çekilmi insanlar varsa bizi görmelerini istiyoruz. Ayrca milli takmn baarlarna baksnlar.

Ana Sayfaya Git