Azimle hazırlık

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Abdurrahim Ekin'in yürüttüğü çalışmalar kapsamında yaklaşık 2 yıldır tırmanış sporu eğitimi alan çocuklar, Türkiye ve Balkan şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmeyi başardı.

Haberler 11.01.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 2 yldr trman sporu eitimi alan, Türkiye ve Balkan ampiyonalarnda çeitli dereceler elde eden daclk sporcular, hazrlklarn sk bir ekilde sürdürüyor.

Kapal alanda trman duvar ihtiyac üzerine Yeniehir Belediyesi tarafndan çalma balatlrken, Gençlik ve Spor l Müdürlüü Spor Salonunda oluturulan 12 metre yükseklie sahip trmanma duvar, sporcularn önemli bir ihtiyacn giderdi.

Bu alanda çalmalarn sürdüren, aralarnda milli takm sporcularnn da bulunduu daclar, yarmalara büyük bir evkle hazrlanyor.

Ekin: Türkiyenin en büyük duvarlarndan birine sahip olduk

Türkiye Daclk Federasyonu Diyarbakr l Temsilcisi ve Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü Bakan Abdurrahim Ekin, trman brannn uzun yllardr dünyada ilgi çektiini, Türkiyede ise yaklak 12 yldr yapldn belirtti.

Trman dalnn olimpik bir bran olmasndan dolay Türkiyede de tannrlnn arttn kaydeden Ekin, Diyarbakrda yaklak 2 yl önce çalmalara baladklarn aktard.

Kentte Gençlik ve Spor l Müdürlüüne ait açk alanda büyük bir trman duvarnn bulunduunu ancak yaz aylarnda scak, k aylarnda da souktan dolay örencilerin burada salkl antrenman yapamadklarn aktaran Ekin, daha önce belirledikleri 2 okulda örencilerle çaltklarn kaydetti.

Kstl imkanlarla zoru baardklarn, bu sürede milli sporcular yetitirdiklerini ifade eden Ekin, öyle konutu:

Ülkemizi temsilen yurt dnda yaran sporcular yetitirdik. 2 yl gibi ksa bir sürede saladmz baarlardan dolay, Yeniehir Belediyesinin giriimleriyle trman duvar yaplmaya baland ve tamamland. Belediyeye çok teekkür ediyorum. Salonda Türkiyenin en büyük duvarlarndan birine sahip olduk. Umarz önümüzdeki yllarda milli takmn büyük bir ksm Diyarbakrl sporculardan oluur. Bu bran imdi devasa bir duvarla daha taçlandracaz. Bu duvar sayesinde örencilerimiz, artk scak ve souktan etkilenmeyecek ekilde antrenman yapyor. Sporcularmz önümüzdeki günlerde Adana ve Samsunda düzenlenecek Türkiye ampiyonasna hazrlanyor.

Diyarbakr için çok önemli bir kazanm oldu

Ekin, kentte lisansl 150yi akn sporcular bulunduunu, Yeniehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor l Müdürlüü i birliinde bütün okullarda tarama yapmay düündüklerini, bu spora yatkn çocuklar belirleyerek onlar yarmalara hazrlayacaklarn bildirdi.

Ücretsiz eitim verdiklerini dile getiren Ekin, ailelerden çocuklarn bu spor dalna yönlendirmelerini istediklerini söyledi.

Bu brann çocuklarn problem çözme yeteneklerini ortaya çkardn, fiziksel ve zihinsel becerilerini artrdn vurgulayan Ekin, Türkiye standartlarnn üstünde bir duvara kavutuk. Bizim ve Diyarbakr için çok önemli bir kazanm oldu. diye konutu.

Ödüm: Kapal alanda bir duvara sahip olduk

Trman antrenörü ve Orhan Asena Atatürk Lisesinde matematik öretmeni olan Volkan Ödüm, emek verdikleri bu dalda örencilerin hem Türkiye hem de Balkan ampiyonalarnda çok güzel dereceler elde ettiini dile getirdi.

Ödüm, Onlarn bu baars ve yerel yöneticilerin desteiyle kapal alanda bir duvara sahip olduk. Amacmz bu spor dalnn örenciler arasnda daha da yaylmasn salamak. Geçen ay 4 örencimiz milli takma girdi. Sporcularmz çok güzel baarlara imza att. eklinde görü belirtti.

Bekmez: Daha iyi dereceler elde edeceime inanyorum

Milli takm sporcularndan Ferhat Bekmez, 2 yldr bu branla ilgilendiini dile getirerek, Türkiye ve Balkan ampiyonalarnda dereceler elde ettiini aktard.

Daha önce antrenmanlar okulda yaptklarn anlatan Bekmez, Birçok madalya kazandk. imdi trman duvar olduu için çok mutluyuz. Daha güzel baarlara imza atacamza inanyoruz. eklinde konutu.

Sporculardan Timur Ta da öretmenleri ve antrenörleri sayesinde bu sporla tantklarn söyleyerek, Türkiye dereceleri elde ettim. Arkadalarmla 15e yakn madalya kazandk. Daha iyi dereceler elde edeceime inanyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git