Bağımlılık Uyarısı!

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadelede Derneği Başkanı Yahya Öger, Merak çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden birisi olduğunu ifade ederek, “Yeni okul dönemleri bu anlamda riskli olabilir. Yeni okul, yeni çevre, yeni sınıf ve yeni arkadaşlar çocuğun yeni alışkanlıklar edinmesine de kapılar açar. Anne-babaların onlara bu dönemlerde olumlu alışkanlıklar kazandırmakta rehberlik etmesi gerekir.” dedi.

Haberler 17.09.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllardr Diyarbakrda bata uyuturucu olmak üzere her türlü bamllkla mücadele çalmalarn etkin yürüten Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, yeni eitim-öretim sezonu öncesi Velileri bamllklarla ilgili uyard.

YEN OKUL DÖNEM RSKL OLABLR

Öger, Merak çocuklar ve gençleri madde bamllna götüren en önemli nedenlerden biri olduunu vurgulayarak, Yeni okul dönemleri bu anlamda riskli olabilir. Yeni okul, yeni çevre, yeni snf ve yeni arkadalar çocuun yeni alkanlklar edinmesine de kaplar açar. Anne-babalarn onlara bu dönemlerde olumlu alkanlklar kazandrmakta rehberlik etmesi gerekir. Aksi halde yaplan aratrmalar maalesef riskleri bize açk bir ekilde gösteriyor. Ailelerin özellikle eitimin balad, çocuklarnn yeni arkadalklar ve sosyal çevre edindii u günlerde daha dikkatli olmalar gerekiyor. Anne babalardan çocuklarn çok iyi gözlemlemelerini, onlarla iyi bir diyalog kurarak arkadalarn, gidip geldii yerleri, sosyalletii kafeterya ya da merkezleri takip etmelerini istiyoruz. Aileler okul rehberi öretmeninden yardm alabilirler her konuda bize danabilirler. ifadelerini kulland.

ALELER çOCUKLARINA DEER VERMEL, YALNIZ BIRAKMAMALI

Ailelerin, çocuklarna deer vermesi ve onlar asla yalnz brakmamas gerektiine iaret eden Öger, çocuklara, ailesinden baka hiçbir yerde mutluluk aratlmamaldr. çocuklarnn yakn arkadalk yapt kiileri ve ailelerini tanmak ders d zamanlarda dinlendikleri, vakit geçirdikleri ve yemek yedikleri yerlerin güvenli ve temiz olduu konusunda emin olmak ailelerin dikkat etmesi gereken önemli hususlardandr diye konutu.

OKULLARDA UYUTURUC MADDENN ZARARLARI ÖRETLMEL

Yeil Yldz Bamllklarla Mücadelede Dernei bakan Yahya Öger, Okullarda, uyuturucu maddelerinin zararlar ve uyuturucu tacirlerinin yöntemleri öretilerek, çocuklarn bilinçlendirilmesi gerektiini ifade ederek, Örencinin baarsnn ani dümesi, okul devamszlnn artmas, snf veya okul içinde anormal hareket veya davranlarnn olmas, hrszlk ve iddet olaylarna karmas, uyuklama ve baylmalarnn olmas, arkadalar ile olan ilikilerinin bozulmas ve bu konuda arkadalarndan ikayetler gelmesi gibi durumlarda okul yöneticileri tarafndan zaman geçirilmeden örencinin ailesi mutlaka bilgilendirilmelidir. Okul idarecileri okul ve okul çevresinde uyuturucuya kar müteyakkz olmaldr. Okulun içi, çevresi, servisler, servis sürücüleri, kantinler dhil, tüm birimleri uyuturucu güvenlii yönünden iyi aratrlmal ve emniyet birimleriyle yakn ibirlii içerisinde olunmaldr. darecilerimizin dikkat etmeleri gereken bir dier husus ise, okul çevrelerinde paket açlarak uyuturucuya balatmakta bir yol olan ve kolayca temin edilebilen tek tek satlan sigaradr. Unutmayalm ki en tehlikeli bamllk yapc madde en ucuz ve en kolay yolla temin edilendir dedi.

GÜVENLK GÜçLER OKUL ÖNLERNDE TEDBRLER ARTIRMALI

Güvenlik güçlerine de seslenen Öger, öyle dedi: çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu uyuturucuyu çocuklarmzn zihinlerine ve taze bedenlerine kar düzenlenen terör saldrs olarak tanmlamaktadr. Sayn Soylunun Tüm yetkililerimize açkça söylüyorum, terörle mücadelede hangi mant ortaya koyuyorsak uyuturucu satcsn gördüünüz anda acmayacaksnz. çocuklarmza, okullarn etrafnda uyuturucu satmaya çalanlar gördüünüz anda ona insan muamelesi yapmayacaksnz! tespitini önemsiyoruz. Toplu tama araç sürücüleri alkol kontrolü yannda mutlaka uyuturucu kontrolüne de tabi tutulmaldr.

ÖRENCLER LÜTFEN DKKAT EDNZ

Son olarak, örencilere de seslenen Öger, Örencilere Lütfen! Yanl kiiler ile arkadalk kurmayn. Olabilecek bütün skntlarnz aileniz ve öretmenleriniz ile paylan, Gittiiniz ortamlara dikkat edin. Size sunulan her madde sizin geleceinizi elinizden çalmaktr unutmayn. Ülkemize ve milletimize faydal birer birey olmann yolu kendimizi muhafaza etmekle balar dedi.

Ana Sayfaya Git