Babacan'a anne tepkisi

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 561'inci günde 217 aile ile sürüyor. Aileler, dün Diyarbakır'a gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, kendilerini ziyaret etmemesi nedeniyle tepki gösterdi.

Haberler 17.03.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP binas önünde 561 gündür evlat nöbetini sürdüren aileler, düzenledikleri basn açklamasyla, dün Diyarbakra gelen DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacann kendilerini ziyaret etmemesi nedeniyle tepki gösterdi.

TEPK GÖSTERDLER

Aileler adna açklamay yapan, 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Ramazan için HDP önünde eylem yapan Mevlüde Üçda, 561 gündür Diyarbakr anneleri olarak çocuklarn PKKnn pençesinden kurtarmak için eyleme devam ettiklerini söyledi. Üçda, çocuklarmz HDPden istiyoruz. Bu süre zarfnda destek olan herkese çok teekkür ediyoruz. Fakat bize destek olmayanlara, srtlarn dönenlere soruyoruz, HDPnin yannda msnz, yoksa karsnda msnz? HDPnin biz karsndayz. çocuklarmzn kandrlmasnda sorumlu olanlar HDP ve PKK ibirlikçisidir. smini saymak istemediimiz baz partiler, bugüne kadar admz anmadlar. Yanmza gelmediler.

YANIMIZA GELMED

CHP buraya 550 gün sonra geldi fakat geç kaldlar. Bugüne kadar neredeydiler? Y Parti daha gelmedi ve gelmeyeceini söyledi. Meral Akener bir anne ve o halimizden anlar diye düündük. Yanlmz srt srta vermedi, bize srtn döndü. Pervin Buldan ve Meral Akenerin gününü kutlayanlar bizim kutlu nöbetimize destek olmuyorlar. Dün DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan Diyarbakra ikinci kez geldi ve bizi, anneleri görmemezlikten geldi. Ziyaret etmedi ve gitti. DEVA Partisi hiçbir derdimize deva olmad. Biz terörle ve PKK ile mücadele ediyoruz. Bizimle bu mücadelede yanmzda olanlara teekkür ediyoruz. Soruyoruz karmzda msnz, yoksa yanmzda msnz? dedi.

Ana Sayfaya Git